Ez a nyolc szakma fogja uralni a jövő munkaerőpiacát

A tudomány és a technológia jelentős mértékben átalakítja a munkaerőpiacot. Szakmák tűnnek el, helyettük pedig újak születnek meg, hogy kiszolgálják a munkáltatók és a nemzetgazdaságok igényeit. Az Universidad Tecmilenio összegyűjtötte az elmúlt öt év legjobban fizetett, feltörekvő szakmáit.

AI-szakember

A mesterséges intelligenciához kapcsolódó szaktudás iránti igény az elmúlt négy évben hetvennégy százalékkal nőtt.

Az ipar legkülönbözőbb területein vált relevánssá mérnöki és operátori szinten egyaránt.

Robotika

A robotika dinamikusan növekvő iparág, folyamatosan frissülő mérnöki tudást igényel, mind a virtuális, mind pedig a valódi robotizációs folyamatok további térnyerése érdekében.

Adatelemző

Az elmúlt három évben az adatelemző szakma vezeti a listát, hiszen a vállalatok jelentős része már ma is adatközpontú döntéshozatali rendszert működtet,

és várhatóan a jövőben ennek jelentősége minden iparágban fokozódni fog.

Full stack fejlesztő

A technológia szélsebes változásának eredményeként egyre nagyobb az igény az olyan programozók iránt, akik teljes körű szolgáltatásokat tudnak ellátni, így a frontend és a backend fejlesztések mellett sitebuilddel is foglalkoznak.

Az elmúlt öt évben harmincöt százalékkal több ilyen szaktudással rendelkező informatikai szakembert kerestek a vállalatok.

Szoftverfejlesztő rendszergazda

Ez a szakma felelős azért, hogy az operatív folyamatok és az azokat kiszolgáló szoftverek megfelelően működjenek a vállalatokon belül.

Mivel a cégek egyre több, egyre komplexebb alkalmazásokat használnak mindennapos működésükhöz, a szakemberek iránti igény megkérdőjelezhetetlenül nő.

Ügyfélsiker munkatárs

Tekintettel a technológiai szolgáltatások növekedésére, az ügyfélsikerhez kapcsolódó területekre a munkahelyek 2018 óta harmincnégy százalékkal több alkalmazottat vettek fel.

Értékesítési képviselő

Ez a szakma nem egyszer szerepel a feltörekvő munkakörök listáján, és fontossága abban rejlik, hogy az értékesítési szakemberek folyamatosan bővítik az új ügyfelek felkutatásához szükséges módszertanokat, így állandóan megújuló, a vállalkozások célcsoportjaiba leginkább illő személyeket tudnak megkeresni.

Kiberbiztonsági szakember

A kiberbiztonság kiemelt fontosságú a vállalatok számára, hiszen ez teremti meg az adatbiztonságot.

Az IT-biztonsági szakemberek betöltetlen állása több mint ötven százalékkal nőtt az elmúlt évekhez képest, tehát hatalmas potenciállal rendelkezik a munkaerőpiacon.

 

A távmunkára való átállás sokak számára csupán rövidtávú opció volt tavaly márciusban, míg mások számára állandósult a home office. A kezdeti bizalmatlanság dacára mára a legtöbb munkáltató – már amelyik továbbra is engedélyezi az otthoni munkavégzést – rájött arra, hogy megbízhat a munkavállalóiban, hiszen azok elvégzik a munkát, a folyamatos ellenőrzések nélkül is produktívak maradnak.

(Fotók: Getty Images)

munkái | munka | szakma | karrier | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom