A lenyűgöző, 81 éves állatbarát, Jane Dotchin

Jane Dotchin történetét egy egész világ szívébe zárta, főleg az állatbarátok. Jane nemrégiben ünnepelte 81. születésnapját, és már közel 50 éve minden évben 1000 km-t utazik lóháton, kutyájával együtt. Lenyűgöző és tanulságos történet!

Kortalan állatbarát

Jane Dotchin egy angliai, 81 éves lakos nemrégiben bekerült a hírekbe különleges utazásai miatt. Jane ugyanis kora ellenére, már közel 50 éve minden esztendőben megteszi az otthona (Hexham) és Skócia közötti 1000 km-es távot. Nem akármilyen utazások ezek, hiszen jellemzően barátait látogatja meg, mely valódi szeretetről árulkodik.

Jane azonban nem autóval, motorral vagy tömegközlekedéssel utazik. Saját lova, Diamond hátán teszi meg az 1000 km-es utat, és elkíséri őt Dinky nevű kutyája is, aki a nyeregtáskában pihen. 2021-ben kiérdemelte a British Horse Society, azaz Angol Lovas Egyesület kivételes teljesítmény díját is különleges, lenyűgöző utazásai és állatszeretete miatt.

De hogyan is kezdődött mindez Jane számára? 1972-ben egy barátját szerette volna meglátogatni, aki a közel 300 mérföldnyire található Somersetben lakott. Jane édesanyja vállalta a lovak felügyeletét, egy kivételével, aki hátán végül Jane nekivágott az útnak. Bár nehezen indult, és nem volt zökkenőmentes a kirándulás, ez bátorította, hogy többet utazzon a jövőben.

Hogyan utazik?

Jane 1972 óta minden évben felkerekedik, hogy lóháton kalandozzon, és meglátogatja barátait. Az úti cél és az időtartam is változó minden évben, hiszen széles baráti körre tett szert az évek alatt, ezért több helyre látogat el.

Az útra Jane csak a számára legszükségesebb dolgokat pakolja. Főleg zabkását, zabkalácsot és sajtot fogyaszt, emellett egy régi mobiltelefont is magával visz, a biztonság kedvéért. Természetesen állatkái nem nélkülöznek, finom, lovaknak szánt jutalomfalat és táp, valamint kutyaeledel is lapul a tarsolyban. Közel 7 hétig tart az 1000 km-es táv lóháton, mert esőben megállnak. Rendkívül lenyűgöző, hogy Jane mindezt térkép nélkül viszi véghez, hiszen elmondása szerint annyiszor járt már ezeken az utakon, hogy fejből tud mindent.

Újabb izgalmak minden évben

Jane igazán spontán személyiség, hiszen barátait jellemzően csak akkor értesíti jöttéről, ha már a közelben jár. Ha olyan szakaszon járnak, amely könnyű Dinky, a kutya számára is, vígan futkározik mellettük. Éjszakánként pedig összebújva pihennek egy sátorban, hogy melegítsék egymást a hosszú nap után.

Minden évben más és más a forgatókönyv, emiatt sosem unalmasak az utazások. Bár az autósok gyakran megnehezítik a dolgát, a természet és az állatok kárpótolják őt. Utazásairól könyveket is írt, és tervei szerint amíg fizikailag bírja, folytatja a hagyományt.

Látogass el a Petissimo honlapjára, és böngészd végig a kutyáknak, macskáknak, lovaknak és egyéb kisállatnak szánt finom falatokat és egyéb kiegészítőket!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom