Láthatóvá teszik a láthatatlant a Lánchídnál

Mindig térdre borulunk az átlag feletti kreativitással rendelkezők előtt, főleg egy olyan szakmában, mint a vendéglátás, vagy még tovább szűkítve a kört, a koktélkészítés. Mert valljuk be: hiába létezik százféle alapanyag és ezerféle variáció, az egymáshoz idomuló összetevők megtalálása, plusz egy dekoratív és ellenállhatatlan ital kitalálása nem csettintésre jön. Úgy tűnik, a Leóban valamilyen kreatív szupererő birtokában lehetnek, ugyanis a csapat megint valami ötletdús dolgot alkotott.

Persze, ez senkit nem ért meglepetésként, hiszen Dreghiciu Gáborék bizonyos időközönként feltekerik az őrlángot és belobbantják a budai báréletet. Így történt ez most is, igaz, ezúttal nem a koktélok otthonának számító rooftopon, hanem a Hotel Clark földszintjén.

December elején debütált az ott található Leo Bistro klasszikus bárjának hét italból álló új signature koktéllapja, melyet öt kristály és egy japán spirituális vízkutató megfigyelései inspiráltak.

Masuro Emoto életét a vízben elrejtett titkos üzenetek megfejtésének szentelte. A japán üzletember megmutatta, hogy a különböző külső hatások megváltoztatják a vízkristályok formáját, és ezáltal a víz tisztítható, pozítív energiákkal ruházható fel.

A legtökéletesebb állapot eléréséhez öt kristályon keresztül vezetett az út. A szodalit, a tigrisszem, az aventurin, az ametiszt és a vörös jáspis energiáinak és rezgéseinek hatására érezhetően átalakul a víz szerkezete, íze.

Aventurin

A Leo új itallapja erre az öt kristályra épül, hiszen amennyiben egy kancsó vizet is átalakítanak, akkor a nagyjából 70%-ban vízből álló szervezetünkre is pozitívan hatnak.

Jasper és Flower of Life

Az ásványokat és azok emberekre gyakorolt energiáit Dreghiciu Gábor és csapata közel fél évig tanulmányozta, hogy a lehető legalkalmasabb összetevőkkel támogassa meg a kövekhez kapcsolt koktélokat. Az elkészült alkotások így nemcsak színben kapcsolódnak a kristályokhoz, hanem az akár húsz összetevő kombinációjában is.

Sodalite és Tiger Eye

Az alkotófolyamat itt nem állt meg. Kreatív, fából készült, vakkóstolós itallapot készítettek, így, ha igazán bátrak vagyunk, csukott szemmel, az ásványi energiák érzékelésével is választhatunk a menüről.

Amethyst

Az öt alapital mellé a Nagy Egésszel való Egyesülés szimbóluma, mindennek a közepén álló, az Élet Virága is kapott két koktélpárt. A Mizuwari, klasszikus japán kevert ital, mely japán whiskey és víz kombinációja, amit természetesen tisztított Emoto vízzel készítenek a Leo bartenderei. Mellette a Flower of Life ennek az italnak egy banánhabbal, copaibával variált twist-je.

Mizuwari

A Leo csapata ezúttal is teljesen egyedi, spirituális utazásra viszi látogatóit, melynek célja, hogy “láthatóvá tegyék a láthatatlant”.

víz | bistro | koktélok | itallap | Dregichiu Gábor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom