A napelemben rejlő fantasztikus lehetőségek

Tudtad, hogy a Nap által egy óra alatt termelt energia a Föld egy évi teljes energiaszükségletét tudná fedezni? Bár ennek az energiának a töredékét sem tudjuk összegyűjteni, a napelemekkel való hasznosítása jelentős változást hozhat a bolygón.

A napenergia előnyei

Szerezz be napelem paneleket a Komfort Plus weboldaláról, hogy nagyszerű, megújuló energiaforrást biztosíts otthonodban!

Az elérhető napelem támogatásoknak, valamint az egyre versenyképesebb piaci áraknak köszönhetően ugyanis a napenergia egyre több család fő energiaforrásává vált. A technológia az elmúlt években drasztikusan fejlődött, és napelemes tárolórendszerekkel egészült ki, így a napenergiát a tiszta energia lényegesen hatékonyabb forrásává tették.

A napelemek előnyei közül a legfontosabb, hogy a napenergia valóban megújuló energiaforrás. A világ minden részén használható, és minden nap elérhető. Nem fogyhatunk ki a napenergiából, ellentétben néhány más energiaforrással. A napenergia addig lesz elérhető, amíg Napunk van, ezért a fény legalább 5 milliárd évig elérhető lesz számunkra, amikor a tudósok szerint a Nap el fog pusztulni.

Csökkent költségek

Mivel energiaszükségletünk egy részét a napkollektoros rendszer által termelt villamos energiával kielégíthetjük ki, az energiaszámláink csökkenni fognak. Az, hogy mennyit takarítunk meg a számlán, a napelemes rendszer méretétől és az áram- vagy hőfogyasztástól függ.

Például, ha egy kereskedelmi napelemeket használó vállalkozással rendelkezünk, ennek a kapcsolónak óriási előnyei lehetnek, mivel a rendszer nagy mérete az energiaszámlák nagy részét fedezheti.

Sőt, nemcsak a villanyszámlán spórolhatunk, hanem arra is lehetőség nyílik, hogy a többletenergiáért kifizetést kapjunk, ha több villamos energiát termelünk, mint amennyit felhasználunk (figyelembe véve, hogy napelemes rendszerünk csatlakozik a hálózathoz).

Hosszú élettartam

A napelemes rendszerek általában nem igényelnek sok karbantartást. Viszonylag tisztán kell tartani őket, így évente néhány alkalommal szükséges azokat megtisztítani. Ha kétségeink adódnának, mindig számíthatunk speciális takarító cégekre, amelyek elvégzik a napelemek alapos tisztítását.

A legtöbb megbízható napelemgyártó 20-25 év garanciát vállal, továbbá, mivel nincsenek mozgó alkatrészek, nem tapasztalható kopás. Az inverter általában az egyetlen alkatrész, amelyet 5-10 év után cserélni kell, mert folyamatosan dolgozik azon, hogy a napenergiát elektromos árammá és hővé alakítsa.

Az inverteren kívül a kábelek is karbantartást igényelnek, hogy biztosítsák a napelemes rendszer maximális hatékonyságú működését. Így a napelemes rendszer kezdeti költségeinek fedezése után nagyon kevés karbantartási és javítási kiadásra számíthatunk.

Látogass el a Komfort Plus weboldalára, ahol nagyszerű napelem panelek közül válogathatsz, hogy otthonod energiaellátását is ez a nagyszerű technológia biztosíthassa!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram