A napelemben rejlő fantasztikus lehetőségek

Tudtad, hogy a Nap által egy óra alatt termelt energia a Föld egy évi teljes energiaszükségletét tudná fedezni? Bár ennek az energiának a töredékét sem tudjuk összegyűjteni, a napelemekkel való hasznosítása jelentős változást hozhat a bolygón.

A napenergia előnyei

Szerezz be napelem paneleket a Komfort Plus weboldaláról, hogy nagyszerű, megújuló energiaforrást biztosíts otthonodban!

Az elérhető napelem támogatásoknak, valamint az egyre versenyképesebb piaci áraknak köszönhetően ugyanis a napenergia egyre több család fő energiaforrásává vált. A technológia az elmúlt években drasztikusan fejlődött, és napelemes tárolórendszerekkel egészült ki, így a napenergiát a tiszta energia lényegesen hatékonyabb forrásává tették.

A napelemek előnyei közül a legfontosabb, hogy a napenergia valóban megújuló energiaforrás. A világ minden részén használható, és minden nap elérhető. Nem fogyhatunk ki a napenergiából, ellentétben néhány más energiaforrással. A napenergia addig lesz elérhető, amíg Napunk van, ezért a fény legalább 5 milliárd évig elérhető lesz számunkra, amikor a tudósok szerint a Nap el fog pusztulni.

Csökkent költségek

Mivel energiaszükségletünk egy részét a napkollektoros rendszer által termelt villamos energiával kielégíthetjük ki, az energiaszámláink csökkenni fognak. Az, hogy mennyit takarítunk meg a számlán, a napelemes rendszer méretétől és az áram- vagy hőfogyasztástól függ.

Például, ha egy kereskedelmi napelemeket használó vállalkozással rendelkezünk, ennek a kapcsolónak óriási előnyei lehetnek, mivel a rendszer nagy mérete az energiaszámlák nagy részét fedezheti.

Sőt, nemcsak a villanyszámlán spórolhatunk, hanem arra is lehetőség nyílik, hogy a többletenergiáért kifizetést kapjunk, ha több villamos energiát termelünk, mint amennyit felhasználunk (figyelembe véve, hogy napelemes rendszerünk csatlakozik a hálózathoz).

Hosszú élettartam

A napelemes rendszerek általában nem igényelnek sok karbantartást. Viszonylag tisztán kell tartani őket, így évente néhány alkalommal szükséges azokat megtisztítani. Ha kétségeink adódnának, mindig számíthatunk speciális takarító cégekre, amelyek elvégzik a napelemek alapos tisztítását.

A legtöbb megbízható napelemgyártó 20-25 év garanciát vállal, továbbá, mivel nincsenek mozgó alkatrészek, nem tapasztalható kopás. Az inverter általában az egyetlen alkatrész, amelyet 5-10 év után cserélni kell, mert folyamatosan dolgozik azon, hogy a napenergiát elektromos árammá és hővé alakítsa.

Az inverteren kívül a kábelek is karbantartást igényelnek, hogy biztosítsák a napelemes rendszer maximális hatékonyságú működését. Így a napelemes rendszer kezdeti költségeinek fedezése után nagyon kevés karbantartási és javítási kiadásra számíthatunk.

Látogass el a Komfort Plus weboldalára, ahol nagyszerű napelem panelek közül válogathatsz, hogy otthonod energiaellátását is ez a nagyszerű technológia biztosíthassa!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom