A snack 1964 óta komoly szerepet játszik a NASA műveleteiben.
Bizonyos helyzetekben mindannyian hajlamosak vagyunk ragaszkodni berögződéseinkhez, babonáinkhoz, annak érdekében, hogy szerencsével járjunk. A szokásainkat bevethetjük egy állásinterjú során, a sportolók egy-egy fontos mérkőzés előtt nyúlnak rituáléjukhoz, a NASA mérnökei pedig a történelmi pillanatokban vetik be a csodafegyverüket,
a földimogyorót.
Hatalmas mérföldkő a nemzetközi űrtörténelemben, hogy a Perseverance sikeres landolást hajtott végre a Marson. A NASA tudósai nemcsak szakmai tapasztalataikat vetették be a siker érdekében, hanem hagyományos snackjüket is. A babonájuk még Neil Armstrong holdra szállását megelőző időszakra datálható és a Ranger 7 küldetéshez kapcsolódik.
Az első hat Ranger küldetés kudarcot vallott, ezért a Ranger 7 indulási napján mindenki rendkívül feszült volt. Dick Wallace küldetéspálya-mérnök egy-egy marék mogyorót adott a munkatársainak, hogy csökkentse a stresszt.
Később minden alkalommal, amikor nem ettek mogyorót, valami probléma vetődött fel a küldetéssel kapcsolatban, így például késleltetni kellett az indulást. Amikor azonban mogyorót ettek, minden a legnagyobb rendben zajlott. Nem csoda, hogy a Perseverance Marson történő landolásakor is a kritikus pillanatokban rengeteg földimogyoró volt az űrállomáson.
Gondolkoztál már azon, milyen illata lehet a világűrnek? Mi becsületesen bevalljuk, hogy még soha – de most erre a nem kicsit elvont kérdésre ad választ az Eau de Space. Nemrég pedig az is kiderült, milyen bőrönddel utazunk majd a Marsra
(Fotók: NASA)
Mars | perseverance | földimogyoró | nasa | űr
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!