A romantikus utazás egy klasszikus formája támad fel ismét Európában

Hálókocsik működnek Európa-szerte, de néhány új vonalat indítanak be idén a kontinens nagyvárosai között.

Decembertől kezdve hálókocsikra válhatunk jegyet Bécs és Párizs között München érintésével, illetve Zürich és Amszterdam között Köln érintésével. 2023 decemberétől járatok indulnak el Berlin és Bécs, illetve Brüsszel és Barcelona között.

2024 decemberétől pedig elindítják a Zürich és Barcelona közötti járatot. A járatok késő délután, este indulnak, és másnap reggel, délelőtt érnek a célállomásra.

A Reuters szerint Ausztria húsz új vonatot állít forgalomba, és reményeik szerint ezek a járatok évi 1,4 millió utast fognak szállítani.

Bőár a fapados légitársaságok olcsó jegyárai miatt a vonatozás veszített népszerűségéből, sok érv szól mellette. A pályaudvarok a városok közepén kapnak helyet, a felszállás kényelmesebb, nem kell órákkal korábban kiérni a beszálláshoz, és meg lehet szakítani az utazást a célállomásig vezető városokban.

A vonatozás egyre népszerűbb formája az utazásnak. A Svédországban terjedő flygskam mozgalom lényege, hogy a svédek csökkentsék a felesleges repülést, és helyette a vonatozást válasszák. A luxusvonatozás mint jelenség nem szűnt meg soha, erre bizonyíték a Belmond Royal Scotsman létezése is, amely áprilistól ismét szállítja utasait a skót felföldön át. Itthon is vannak látványos vonalak, idéntől emeletes panorámakocsikon gyönyörködhetünk a Dunakanyar szépségében.

vonat | brüsszel | bécs | párizs | hálókocsi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom