Jelenleg ezek a világ legbiztonságosabb nagyvárosai

A rangsort a Berkshire Hathway Travel Protection utasbiztosító állította össze.

Először az utazók körében legnépszerűbb városokat gyűjtötték ki különböző forrásokból, mint az Expedia és az American Express, így kaptak egy 29-es listát. Ezután kérték meg azokat a válaszadóikat, akik jártak ezeken a helyeken, hogy értékeljék a településeket különböző biztonsági szempontok alapján.

Koppenhága

A kapott eredményeket összevetették más hasonló felmérésekkel, az Economist, a GeoSure Global adataival és a Numbeo bűnözésindexével.

Ez alapján született meg a végső rangsor, amely így fest:

1. Reykjavík
2. Koppenhága
3. Montreal
4. Amszterdam
5. Szöul
6. Szingapúr
7. Tokió
8. Berlin

Berlin

9. London
10. Sydney
11. Barcelona
12. Honolulu
13. Róma
14. Dubai
15. Párizs

Ugyanez a cég februárban is készített egy hasonló listát, érdekes módon ott Reykjavík nem szerepel az első tízben, noha már akkor is Izland lett a legbiztonságosabb ország. Ez pedig egy másik új felmérés, amely a legkevésbé biztonságos országokat is sorra vette.

(Forrás: BHTP, Travel Off Path, képek Getty Images, Unsplash)

legbiztonságosabb | felmérés | legbiztonságosabb városok | lista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom