A világ leghosszabb alagútja fogja összekötni Németországot és Dániát

Az alagút építése folyamatban van, 2029-ben vehetik majd birtokukba az utazók.

Várhatóan 2029-ben adják át a Fehmarnbelt-alagutat, amely Dánia és Németország közötti összeköttetést teszi lehetővé úgy, hogy a német Fehmarn-szigetet és a dán Lolland-szigetet kapcsolja össze kombinált módon, azaz közúton és vasúttal egyaránt.

Az építmény a világ leghosszabb alagútja lesz, melyen az áthaladás vonattal hét, autóval pedig tíz percet vesz majd igénybe.

Az alagút jelentősen lerövidíti majd a két ország közötti átjárást.

Ma körülbelül négy és fél órát kellene vonatoznunk, ha Koppenhágából szeretnénk Hamburgba eljutni. Az alagút elkészülte ugyanezt a távolságot két és fél órás menetidőre csökkenti le, a két város közötti közlekedés pedig az autóval utazók számára körülbelül egy órával rövidebb lesz.

A CNN tájékoztatása szerint mintegy háromezer ember dolgozik majd az alagút építésén a következő nyolc évben, és a kivitelezési munkák során annyi acélmennyiségre lesz szükség, amennyiből ötven Eiffel-tornyot fel lehetne építeni. Úgy tudni, az alagút nagyjából 8,2 milliárd dollárból készül majd. Mint ismert, az Angliát Franciaországgal összekötő, 1993-ban megnyílt Csalagút 15,5 milliárdból épült.

Az építési munkálatok október 12-én megkezdődtek, azóta is folyamatosan közvetítik élő adás keretében a legnagyobb videómegosztó oldalon, hogyan haladnak a kivitelezéssel.

Ez is érdekelhet:

Autópálya fog áthaladni az ötezer éves Stonehenge alatt

És ennek enyhén szólva nem mindenki örül.

(Fotók: Femern A/S)

alagút | Dánia | koppenhága | németorszég | hamburg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom