Erre induljunk, ha a világ legjobb bárját keressük

 

A World's 50 Best Bars idén is összeállította a világ legjobb bárjainak listáját.

A díj 2009-es fennállása óta először nem londoni vagy new york-i intézmény szerezte meg a vezetést, és most először tartották a ceremóniát Londonon kívül, jelesül Barcelonában, ahol az első helyezettet is találjuk.

A 650 bárpultos, bártulajdonos, italokra szakosodott író és koktélszakértő véleménye alapján összeállított rangsor élén a város felkapott El Born kerületében található, mediterrán stílusú Paradiso végzett, ahol a kreatív koktélokért Giacomo Giannotti és Margarita Sader tulajdonosok felelnek. A vibráló katalón város egyébként még a tízes lista másik két szereplőjének is otthont ad, az egyik a legnagyobb előretörést véghezvivő Sips, amely a harminchetedik helyről kapaszkodott fel a dobogóra, a másik a hetedik helyen található Two Schmucks. Spanyolországból még egy bár bekerült a top ötvenbe, a madridi Salmon Guru egyenesen a tizenötödik helyre repült.

A Salmon Guru

Olaszország szintén erős mezőnyt vonultatott fel római, firenzei, milánói és nápolyi bárjaival, utóbbi város először került fel a listára a L'Antiquarióval.

Firenze szintén első alkalommal képviselteti magát, akárcsak Lisszabon. Bár Londont letaszították a trónról, azért még mindig a világ egyik első számú koktélos úti célja. A brit fővárosból nem kevesebb mint öt bár jutott a világ legjobbjai közé, köztük az elsőről a nyolcadik helyre csúszott The Connaught Bar, és a Tayēr + Elementary, amely megtartotta a második helyét.

Tayēr + Elementary

New York-ból hat vendéglátóhelyet találunk a legjobb ötvenben, köztük a Double Chicken Please-t a hatodik, a Katana Kittent pedig a kilencedik helyen. Előbbi a legjobb helyen végzett új nevező díját is megkapta. Mint Mark Sansom, a The World's 50 Best Bars tartalomigazgatója és a díjátadó házigazdája elmondta,

a bárnak majdhogynem Michelin-fokozatú konyhája van, ami jó példa arra, hogy a világ vezető bárjai egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ételekre is. Így van ez a harmincharmadik helyre került szingapúri Manhattannél is.

Double Chicken Please

Mexikóvárost szintén a tengerentúl fontos koktélfővárosai között találjuk, négy bárral a top ötvenben: a negyedik helyet a Licorería Limantour érdemelte ki, amely egyben a legjobb észak-amerikai bár címét is megkapta.

A tizedik helyet megszerző, cartagenai Alquímico lett Dél-Amerika legjobbja, míg Buenos Airesből három, Limából pedig egy bár került fel a listára.

Ami Ázsiát illeti, Szingapúr, Bangkok és Hongkong is két-két bárral képviseltette magát, a tizenkettedik helyen található, szingapúri Jigger & Pony a legjobb ázsiai bár címét is elvitte. Dubajból három bár került be a top ötvenbe, a harmincnyolcadik helyen landoló Zuma a Közel-Kelet és Afrika legjobbja lett zsinórban harmadszorra. Delhi Sidecar nevű gyülekezőpontja huszonegy helyet ugorva a huszonhatodik lett, Ausztrálázsia legjobb bárjának címét pedig a sydney-i Maybe Sammy érdemelte ki, amely egyébként a huszonkilencedik helyen végzett

Maybe Sammy

Íme, a legjobb huszonöt:

1. Paradiso, Barcelona (Európa legjobb bárja)

2. Tayēr + Elementary, London

3. Sips, Barcelona (A legnagyobb előretörés)

4. Licorería Limantour, Mexikóváros (Észak-Amerika legjobb bárja, a lista legendája)

5. Little Red Door, Párizs (Fenntartható bár-díj)

6. Double Chicken Please, New York (A legjobb helyen végzett új nevező)

7. Two Schmucks, Barcelona

8. The Connaught Bar, London

9. Katana Kitten, New York

10. Alquímico, Cartagena (Dél-Amerika legjobb bárja)

Alquímico

11. Handshake Speakeasy, Mexikóváros

12. Jigger & Pony, Szingapúr (Ázsia legjobb bárja)

13. Hanky-Panky, Mexikóváros (A vendéglátás művészete kategória győztese)

14. Bangkok Social Club, Bangkok (Legjobb újonnan nyílt hely)

15. Salmon Guru, Madrid

16. Drink Kong, Róma

17. Coa, Hong Kong

18. Floreria Atlántico, Buenos Aires

19. The Clumsies, Athén

20. Baba au Rum, Athén

Baba au Rum

21. Cafe La Trova, Miami

22. Attaboy, New York

23. Satan's Whiskers, London

24. Tropic City, Bangkok

25. Kumiko, Chicago

Európa legjobb rooftop bárjából még az északi fényt is lehet látni, ha pedig közelebbi élményekre vágynál, Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja idén nyílt meg.

(Forrás: CNN, Képek: Paradiso, Salmon Guru, Double Chicken Please, Maybe Sammy, Baba au Rum/Facebook,  Tayēr + Elementary, Alquimico)

 

bár | World's 50 Best Bars | a világ legjobb | Paradiso | barcelona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom