Ezek nehéz idők, jelentette ki René Redzepi.
A koppenhágai, három Michelin-csillagos Nomát több alkalommal választották meg a világ legjobb éttermének, mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne érintenék az aktuális események. Az étterem séfgéniusza, René Redzepi Instagramon jelentette be, hogy legalább április 14-ig szünetelnek, mivel ezt látják a legbiztonságosabb megoldásnak.
Annyit még hozzátett, hogy senkit nem bocsátanak el – ez itthon már több étterembezárás során megtörtént az elmúlt napokban –, sőt, a dolgozók napi három alkalommal ételt is kapnak, és az egészségügyi kiadásaikat is fedezik.
"Ezek nehéz idők lesznek a vendéglátásban is – mondta Redzepi.
– Ha tehetik, ne töröljék a foglalásaikat, csak csúsztassák egy későbbi időpontra!"
A másik, többszörösen a világ legjobbjának választott étterem, a modenai Osteria della Francescana már hat napja bezárt, igaz, az olaszországi helyzetet ismerve csoda, hogy eddig nyitva tartottak. A hazai fine dining éttermek is sorra jelentik be a szünetet: eddig a Babel, a Textúra, a Laurel, illetve a Kiosk Pest és a Kiosk Buda is az időleges bezárás mellett döntöttek.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Drámai helyzetben a turizmus
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Bezárták a legnagyobb múzeumokat a spanyol fővárosban
- Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében
- Hét aranyszabály, arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni
- Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket
- #otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok
- Az Egyesült Államok harminc napra felfüggeszt majdnem minden beutazást Európából
- Ezért mondom le inkább a New York-i utamat
- Hét kérdés és válasz a koronavírusról, ami mindenkit foglalkoztat
- Veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány – Ezek az utazást érintő intézkedések
- Így alakítja át az utazásainkat a friss olasz helyzet
- Ilyen az első nap a lezárt Olaszországban
- Koronavírus: az egyik légitársaság ingyenessé teszi a foglalás-módosítást
koronavírus | kiosk buda | noma restaurant | babel restaurant | rene redzepi | laurel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!