Csodálatos fűszerillat lengi körül a világ legnagyobb mézecskalácsvárosát

Bergenben, a Lille Lungegård tónál található KODE múzeumi negyed egyik épületében van egy szoba, ami ilyenkor meseillusztrációvá alakul.

Ott lehet megcsodálni a világ legnagyobbjaként számon tartott mézecskalácsvárost, vagyis Pepperkakebyent, ahol bergeni épületek és más városok ikonikus műemlékei is visszaköszönnek, amelyet a köztük elhelyezett figurák és mozgó vonatok töltenek meg élettel.

Az édes terepasztal elkészítésében 1991 óta minden évben részt vesznek bergeni óvodák, iskolák, cégek és magánszemélyek is.

Amikor ugyan az ember először meglátja, talán még világrekorderként is kicsinek tűnik a kiállítás, de időbe telik, mire feltérképezzük a bájos apró részleteket, a gumicukorral díszitett tetőket és a jégvirágos ablakokat. Még a helyi stadion is elkészült játékosokkal és szurkolókkal együtt.

Szintén a sport előtt tiszteleg az egyik vasúti sín melletti kis kosárlabdapálya, míg egy másik vágány mellett egy folyócska látható, rajta mézeskalácscsónakkal és egy velencei híddal.

A kiállítás december 25. kivételével az év utolsó napjáig látható, a belépő felnőtteknek 150 norvég koronába (mintegy hatezer forintba) kerül, míg a gyerekeknek száz korona (négyezer forint), hétköznap a 12 év alattiaknak ingyenes.

Nemcsak Bergen, hanem ezek a norvég városok is tökéletes karácsonyi hangulattal várnak.

(Forrás: Life in Norway, képek: Pepperkakebyen/Facebook)

legnagyobb | bergen | karácsony | norvégia | mézeskalács

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom