Íme a világ húsz legnyugodtabb városa

Ausztrália és Új-Zéland is több várossal szerepel a listán, de a dobogót tekintve nincs nagy meglepetés.

Az Icelandair több szempont szerint hasonlította össze a világ városait, köztük olyan tényezőkre tért ki, mint a fényszennyezés, a dugók, a lakosság boldogságának szintje, és a pihentető környezet.

A légitársaság listájának első helyén a norvégiai Bergen áll, ahol gyakorlatilag nincs dugó, alacsony a fény- és zajszennyezés, valamint a lakosság várható életkora is kiemelkedően magas, nyolcvanhárom év.

A világ legnagyobb belvárosi parkjának otthont adó, Ausztráliában található Perth a második helyre került, melyet az izlandi Reykjavik követett, köszönhetően természeti szépségének.

A listán összességében véve az ausztrálok teljesítettek a legjobban, de három új-zélandi nagyváros is felkerülhetett.

És akkor jöjjön a teljes lista:

 1. Bergen, Norvégia
 2. Perth, Ausztrália
 3. Reykjavik, Izland
 4. Helsinki, Finnország
 5. Wellington, Új-Zéland
 6. Zürich, Svájc
 7. Brisbane, Ausztrália
 8. Melbourne, Ausztrália
 9. Stockholm, Svédország
 10. Auckland, Új-Zéland
 11. Oslo, Norvégia
 12. Sydney, Ausztrália
 13. Koppenhága, Dánia
 14. Tel-Aviv, Izrael
 15. Christchurch, Új-Zéland
 16. Toronto, Kanada
 17. San Jose, Costa Rica
 18. Dallas, USA
 19. Houston, USA
 20. Washington D.C., USA

Nem ez az egyetlen vizsgálat, aminek az eredményei hasznosak lehetnek akkor, amikor utazásról döntünk. A Money.co.uk által készített friss kutatásból kiderül, melyek azok a városok, ahol a legtöbb luxus jut egy négyzetkilométerre.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

kikapcsolódás | utazás | pihenés | Európa | nyugalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom