Így rendeződött át tavaly a világ legvágyottabb országainak listája

A turizmus lassan világszerte visszatér a járvány előtti szintre, de egyes országok könnyebben, míg mások nehezebben regenerálódnak a pandémia okozta csapás után. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének jelentéséből kiderül, mely úti célokra vágytak a leginkább az emberek, miután újra szabadon utazhattak.

A jelentés szerint a nemzetközi turisták elsősorban Franciaországba, Spanyolországba és az Egyesült Államokba utaztak tavaly, Kína és Thaiföld azonban még nem tért teljesen vissza az utazók látókörébe.

Franciaországba tavaly 79 millió turista látogatott, míg 2019-ben 91 millióan jártak ott. Spanyolországban 84 millióról 72 millióra, az Egyesült Államokban pedig 79 millióról 51 milliócsökkent a látogatók száma ugyanezeket az éveket összehasonlítva.

A világ negyedik leglátogatottabb országa 2019-ben Kína volt, 2022-ben viszont teljesen eltűnik a tízes listáról, elveszítve a pandémiát megelőző év 66 millió látogatójának nagy részét. Hasonlóképpen, Thaiföld a nyolcadik leglátogatottabb országként szerepelt a nemzetközi listán 2019-ben, 40 millió látogatóval.

Törökországnak ugyanakkor előnyére vált a helyzet, miután 2022-re a világ negyedik leglátogatottabb országa lett 50 millió turistával, míg 2019-ben a hatodik helyen találtuk 51 millió látogatóval.

Úgy tűnik tehát, hogy a járvány kedvezőtlen hatásai Törökországot érintették a legkevésbé.

Ugyanakkor Olaszországnak is sikerült megőriznie az ötödik helyét a leglátogatottabb országok sorában, de 15 millióval kevesebb látogatót fogadott a 2019-ben regisztrált 65 millióhoz képest.

A következő helyen Mexikót találjuk, amely 38 millió látogatót fogadott, szemben a 2019-es 45 millióval, azonban egy pozícióval előrébb került a rangsorban.

Nagy-Britannia 2022-ben szintén javított néhány helyet, így lett a hetedik legnépszerűbb ország 30 millió látogatóval (2019-ben 39 millióan utaztak a szigetországba.)

Németország a nyolcadik lett 28 millió látogatóval, ami csökkenés a 2019-es 40 millió látogatóhoz képest, azonban előrelépést jelent egy hellyel.

Míg Kína és Thaiföld kikerült a 2022-es top tízes listáról, Görögország és Ausztria bekerült a kilencedik illetvea  tizedik helyre 28, illetve 26 millió látogatóval.

Az európaiak körében ezek voltak a legnépszerűbb úti célok tavaly, idén pedig ezeket az élményeket szerették volna a legjobban kipróbálni az emberek.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

legnépszerűbb | legvágyottabb | úti cél | országok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom