Elképesztő összeggel segíti Ukrajnát napjaink egyik legnagyobb filmsztárja

Leonardo DiCaprio 7,6 millió fontot (kb. három és fél milliárd forintot) adományoz a háború sújtotta országnak. 

A 47 éves színésznek személyes kötődése van Ukrajnához, mivel anyai nagyanyja, Helene Indenbirken Odesszában született. Szüleivel 1917-ben vándorolt ki Németországba.

DiCaprio igen közel állt hozzá, aki több forrás szerint mindig is támogatta színészi karrierjét, számos filmjének premierjére elkísérte. Indenbirken kilencvenhárom éves korában halt meg 2008-ban.

Lengyelországi hírek  szerint a színész Ukrajnának szánt adományát a Nemzetközi Visegrádi Alap jelentette be.

Több ismert színész is adományozott már Ukrajnának, a múlt héten például Mila Kunis és Ashton Kutcher közölte, hogy akár három millió dollár értékű adományt is felajánlanak, hogy segítsenek humanitárius segélyt nyújtani az ukrán menekülteknek.

Az ukrajnai Csernyivciben született Kunis az Instagramon közzétett videójában azt mondta: "Az ukrajnai események lesújtóak. Nincs helye a világon az emberiség elleni ilyen igazságtalan támadásnak. Mindig is amerikainak, büszke amerikainak tartottam magam. Szeretek mindent, amit ez az ország tett értem és a családomért. De ma még soha nem voltam ennyire büszke arra, hogy ukrán vagyok".

Részben ide kapcsolódóan megírtuk, hogy a Warner Bros, a Disney és a Sony is leállította új produkcióik bemutatását az oroszországi mozikban.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

felajánlás | adomány | oroszország | ukrajna | pénz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom