Bérelhető ház a brazil dzsungelben, melyhez saját vízesés is jár

Szeretjük az eufemisztikus kifejezéseket, amikor a tíz négyzetméteres, élhetetlen lakásra azt írják, zsebkendőnyi kis kuckó, illetve mikor az ősi elemekhez közeli annyit jelent, hogy az ablakból egy karnyújtásnyira tűzfalat találunk. A Marko Brajovic által tervezett brazil őserdei hangárhoz annyit fűznek hozzá az Airbnb oldalán, hogy privát vízesés alatt is átúszhatunk, ha ott szállunk meg. Nos, ebben semmi túlzás nincs, az építészeti remekműhöz tó, vízesés, banánpálmák tartoznak. 

Braziliában járunk, a Serra da Bocaina National Park szélén, közelebb Paraty városához. A sűrű dzsungelben nem nagyon találunk lakóházakat, ám pár éve egy teljesen speciális objektumot installáltak oda.

Mielőtt megijednénk a barbárság miatt, tudvalévő, hogy nemzeti parki területen létesítették mindezt, és a tájidegen formák helyett Brajovic egy olyan konstrukciót alkotott, mely szorosan kapcsolódik az Asurini népcsoporthoz, vagyis a közelben élő törzshöz.

Az ARCA House formája és építési módja is nagymértékben követi a törzsi bungallókét: először a tetőszerkezetet emelték be a dzsungelbe, csak utána építették alá a ház további részeit.

Anyaga egy úgynevezett galvalume nevű hibrid, ami újrafelhasználható és aránylag rugalmas is, így akár más helyen újra fel lehet építeni egyazon épületet is.

A rendhagyó szálláshely berendezése kreatív, sok faanyaggal, némileg az indusztriál stílus felé halad, viszont nincs túltolva. Minden fontos dologgal felszerelték, ami elengedhetetlen egy őserdei pihenéshez, és fontos, hogy ezt környezettudatosan oldották meg. Kár lenne légkondicionálóra vagy végtelen mennyiségű fürdővízre gondolni, hiszen természetesen a legzöldebb módon rakták össze a házat.

Összesen hat személyre ágyazható, a konyha teljesen felszerelt, és egy tágas közös tér is rendelkezésünkre áll. Lássuk, mi jár még pluszban a meglehetősen extra Airbnb szálláshoz: például egy privát tó, vízeséssel. Aztán a végtelen dzsungel, minden növénnyel és állattal együtt. Banánpálmák, hogy reggel legyen mit az asztalra tenni. Az íves, végig üveges panorámaablakból nappal és éjjel is elég behatóan figyelhető az élővilág, senki sem vágyódik tévé után, hiszen elég mozgalmas a műsor.

Ez is érdekelhet:

Így lehetsz tizenötezer forintért franciakastély-tulajdonos

Tiéd lehet egy darabka francia történelem kevesebb, mint kéthavi BKV-bérlet árából. Mondjuk is, hogyan.

(Fotók: ArchDaily, Airbnb)

airbnb | Marko Brajovic | arca house | vízesés | őserdő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom