Michelin-csillagos menüvel várja utasait ez a légitársaság

A fedélzeti ételek hírneve meglehetősen kétes, az Air France ezen szeretne gyökeresen változtatni.

Július és október között új Michelin-csillagos menüsort vezet be hosszú távú járatainak utasai számára az Air France a La Première és a Business osztályokon.

A La Première-en kínált fogásokat Michel Roth díjnyertes séf tervezte és kizárólag francia ételeket tartalmaz. A nyolc fogás között előételek is megtalálhatók, így a választék valóban teljesnek mondható. Az étlapra felkerült a homár zöldspárgával málnás vinaigrette-el és a rozmaringos csirke  is, amihez töltött cukkinit vagy szarvasgombás polentát kínálnak.

Az üzleti osztályon kérhető, szintén nyolc ételből álló menüt három Michelin-csillagot is begyűjtő éttermekben dolgozó séf, Anne-Sophie Pic állította össze. Az ott utazók többek között párolt marhahúst fogyaszthatnak szilva-chutneyval, de választhatják a sült csirkét is, amihez tönköly rizottót kínálnak és a marhapörköltet is édes, hagymás konsomméval.

Mindkét osztályon vegetariánus és vegán fogások is elérhetők. A fogásokat Jean-Marie Massaud francia tervező által megálmodott tányérokon szolgálják fel, a bor- és pezsgőkínálatot pedig a világhírű sommelier, Paolo Basso állította össze.

Az új menük tökéletesen megfelelnek a légitársaság azon kötelezettségvállalásának, miszerint 2022 végéig minden, Párizsból induló járatukon száz százalékban francia termékeket és alapanyagokat kínálnak. Az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében a légitársaság kötelezettséget vállalt arra is, hogy jövő év elejére kivonja az egyszer használatos műanyagok kilencven százalékát a repülőgépek fedélzetéről.

(Forrás: RobbReport, fotók: Patrick Delapierre/Air France)

air france | fedélzeti étel | michelin-csillag | fedélzeti menü

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Hirdetés