Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Emilie Gabella lakberendező osztotta meg tippjeit, amelyek bármelyik lakás atmoszféráját különlegessé teszik.

Miután idén már több mint hatmillió szállás közül lehet válogatni a platformon, minden eddiginél fontosabb a dizájn és az esztétika, ha a házigazdák versenyképesek akarnak maradni. A szakértők szerint az a jó, ha a bérlemény már önmagában is látnivalóként működik.

Teremts egyedi hangulatot az eklektikából!

Az eklektika ingoványos talaj lehet, de különleges hangulatot teremt, ha esztétikusan párosítja az ember a különböző stílusú elemeket. Az utazásból hozott emlékek és erős aurájú régiségek mellé válassz elegánsabb, csúcskategóriás darabokat is. A vintázs bútorok felhívják magukra a figyelmet, amihez jól illenek a vastag szövetek, például a bársony díszpárnákkal, a vastag gyapjú- vagy plüssszőnyeg.

Legyenek színkontrasztok!

Akár semleges, akár élénk árnyalatú a helyiség, fontos, hogy néhány helyen ettől eltérő, kiugró színeket alkalmazzunk:

fessük be az egyik falat vagy a szoba szerkezeti elemeit, például a gerendákat, vagy adjunk hozzá élénk színű bútorokat, színes padlót.

Olyan színt válasszunk, amely harmonizál a belső térrel, például, ha az általános színpaletta a földesebb árnyalatokat tartalmazza, jól mutathat az olívazöld fal.

Tervezd meg a fényeket!

Helyezz el lámpákat a kulcsfontosságú területeken, melyek melegséget és otthonosságot vagy kifinomultságot és ragyogást kölcsönöznek a térnek.

Nézd meg, merről áramlik be a természetes fény, és ehhez képest határozd meg, hogy hová kerüljenek lámpák.

A csillároktól a falra szerelhető foglalatokon át az álló- vagy asztali lámpákig számos, különböző hangulatú, fényerejű és funkciójú világítótest közül választhatod ki a célnak leginkább megfelelőt. A sötét helyiségekben biztosíts megfelelő mennyiségű fényt, de arra is ügyelj, hogy sehol ne legyen bántóan világos.

Díszíts műalkotással!

Egy szép festménnyel, nyomattal vagy szoborral nemcsak egyéniséget adhatsz az adott helyiségnek, de ha például helyi művészektől választasz alkotást, ezek a tárgyak akár arra is inspirálhatják a vendégeket, hogy elmerüljenek a régió kultúrájában.

Olyan darabok mellé tedd a voksod, amelyek kiegészítik az enteriőr színpalettáját és hangulatát.

A vintázs, eklektikus hangulathoz jól illenek a színes alkotások, míg a visszafogottabb, földes árnyalatokhoz és természetközeli hangulathoz tökéletesek a fekete-fehér modernista darabok.

Helyezz el növényeket, virágokat!

A növények, legyenek állók vagy függők, futók, kicsik vagy nagyok, barátságos légkört teremtenek. Egy friss virágcsokor is csodálatos hatást kelt, különösen, ha még illatozik is. Ugyanakkor ne legyen túl sok növény, és jobb, ha a műanyag utánzatokat is kerüljük.

Itt tíz enteriőrt mutatunk, amit az év színe jár át, itt pedig a Louis Vuitton dizájner lakberendezési tárgyait láthatod.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

lakáskiadás | ötletek | dizájn | airbnb | lakberendezés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom