Így kaphatod meg olcsóbban az airbnb-s apartmant

Az Airbnb-t az utóbbi időben több kritika is érte a magasra emelkedő takarítási, szolgáltatási és egyéb díjak miatt, amelyek gyorsan összeadódnak, és a végösszeg magasabbra jön ki, mintha szállodában foglalnánk szobát.

Most pedig úgy tűnik, a szállásadók is igyekeznek kicselezni a platformnak fizetendő jutalékot, és olcsóbban kínálják szállásaikat közvetlenül a saját oldalukon. Különösen jellemző ez azokra a céges bérbeadókra, akik Superhost minősítéssel rendelkeznek. Lehet, hogy ez rossz hír az Airbnb-nek, de jó hír a nyaralók pénztárcájának.

Az egyik ilyen cég a luxusnyaralókat kínáló Heirloom, amelynek apartmanjait a saját weboldalán keresztül is le lehet foglalni, egyes esetekben jelentős kedvezménnyel.

Egy két éjszakás tartózkodás a cég egyik nashville-i szállásán például 125 dollárral (42780 forinttal) kerül kevesebbe éjszakánként, ha nem az Airbnb-n foglaljuk le, a szolgáltatási díj feleannyi.

Az Airbnb ugyan különböző biztonsági intézkedésekkel próbálta megakadályozni ezt a gyakorlatot, például, hogy kitakarta a telefonszámokat és az e-mail-címeket a házigazdák és vendégek üzenetváltásaiban, ugyanakkor nyíltan nem deklarálta, hogy tilos lenne a megkerülő megoldás. Éves pénzügyi jelentésében azonban mégis kiemelte ezt a problémát.

Ezt írta: „néhány házigazdánk úgy döntött, hogy keresztlistázza az ingatlanjait, ami csökkenti ezen ingatlanok elérhetőségét a platformunkon. Ha az ingatlanok máshol is felbukkannak, a platformunkon fizetendő ár számos okból, többek között a díjstruktúrában és a szabályzatokban mutatkozó különbségek miatt kevésbé versenyképes lehet, vagy kevésbé versenyképesnek tűnhet, ami arra késztetheti a vendégeket, hogy más szolgáltatásokon keresztül foglaljanak, ez pedig nagyon hátrányosan befolyásolhatja az üzleti tevékenységünket, a működési eredményeinket és a pénzügyi helyzetünket.

Előfordul, hogy ingatlankezelők keresik meg a vendéglátóinkat és vendégeinket, hogy náluk jelentessék meg vagy foglalják le az ingatlant, illetve egyes vendéglátók a platformunkon kívüli tranzakciókat ösztönözhetik.

Aki viszont spórolni szeretne a szállásköltségeken, annak jó eszköz lehet, ha körülnéz a neten, hogy az adott apartmant megtalálja-e máshol is. A The Points Guy például azt találta, hogy ugyanazt a massachusetts-i, négy hálószobás házat különböző áron adták ki az egyes platformok: míg a Vacasán egy éjszaka 899 dollárba (306 ezer 200 forintba) került, addig a Rent by Owneren 904 dollárba (307 ezer 900 forintba), az Airbnb-n 1074 dollárt (365 ezer 800 forintot), míg a Marriott Homes & Villas platformján 1249,23 dollárt (425 490 forintot) kértek érte.

A világ legdrágább Airbnb-jének árából egyébként már szinte egy saját lakást is vehetünk.

(Forrás: The Points Guy, képek: Getty Images)

olcsó | szállásfoglalás | szállás | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom