Az Airbnb új kategóriával támogatja az uniós építészeti örökségek megőrzését

Az Airbnb több módon is támogatja az örökségvédelmet: egyeurós házat vásároltak Itáliában, szervezeteket segítenek több országban és új kategóriát hoztak létre a történelmi ingatlanoknak.

Az Airbnb új „történelmi otthonok” kategóriát hozott létre a weboldalán és úgy véli, ez egy újabb lépés a részükről, hogy bebizonyítsák az európai kulturális örökség iránti elkötelezettségüket.

De nem ez az egyetlen mód, ahogyan támogatni kívánják az örökségvédelmet.

Úgy tudni, közel tízmillió eurót adományoztak az ezzel foglalkozó egyesületeknek, hogy hozzájárulhassanak a történelmi helyszínek, és a műemléképületek helyreállításához. A támogatott szervezetek  Olaszországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Spanyolországban működnek.

Ez pedig még mindig nem minden.

Az Airbnb egy euróért házat vásárolt az olaszországi Sambuca történelmi városában, és finanszírozta annak helyreállítását is.

A célja az, hogy növelje a keresletet az Airbnb-n történelmi otthonok iránt. A kategória létrehozásával pedig az is kiderült, hogy már most több mint negyvenötezer ilyen örökségi helyszínt kínálnak az Európai Unióban.

Emmanuel Marill, az Airbnb EMEA regionális igazgatója úgy fogalmazott: az örökségvédelmi egyesületekkel kialakított partnerség révén támogathatják a fenntartható utazást és azt, hogy

minél több ember élvezhesse azt a gazdag történelmet, amely Európát olyan különlegessé és egyedivé teszi.

Az Airbnb adatai szerint az Európai Unió területén kínált történelmi otthon kategóriában szereplő ingatlanok több mint 92 százaléka ötcsillagos, és megtalálható köztük például a németországi Weissenstein-palota és az olaszországi Villa Balbiano is.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

aibnb | örökségvédelem | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom