A jövő hónaptól másképpen jelennek meg az árak az Airbnb felületén

A teljes ár elsőbbséget élvez majd az alapárral szemben.

Eddig az Airbnb először csak az alapárat jelenítette meg az egyes bérleményeknél a térképen, és ez alapján rangsorolt a keresésnél is, így az extra díjak, mint például a takarítási díj csak a következő lépésekben adódtak hozzá az összeghez. Ezentúl azonban a további díjak is megjelennek már a keresőtalálatoknál is vagyis egyszerűbben hasonlíthatjuk össze az egyes ajánlatok valódi árait.

Ezenkívül az Airbnb „iránymutatást” ad a házigazdáknak arra vonatkozóan, hogy

mi mindent „ésszerű” megkövetelni a vendégektől a kijelentkezéshez,

és arra kéri őket, hogy ezt tüntessék fel a leírásban is, így a vendégek még azelőtt szembesülnek ezekkel az elvárásokkal, mielőtt lefoglalnák a szállást. Ezt a lépést azokra a kritikákra válaszul tették, melyek szerint nem éri meg Airbnb-t foglalni hotelek helyett, mert a magánkiadású házakban a takarítást is megkövetelik a vendégektől, hiába van külön takarítási díj.

Mint az Airbnb írja, fontos, hogy „a vendégeknek ne kelljen olyan indokolatlan feladatokat elvégezniük a kijelentkezéskor, mint például az ágynemű lehúzása, mosás vagy porszívózás". Ugyanakkor azt gondolják, "ésszerű megkérni a vendégeket például arra, hogy kapcsolják le a villanyt, dobják a maradék ételt a szemétbe, és zárják be az ajtókat mint amikor otthonról mennek el".

Ha Airbnb-t adnál ki, ezeknek a lakberendezési ötleteknek hasznát veheted, ha pedig jövőre utazol, már a legőrültebb megvalósult ötletekben is megszállhatsz.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

 

airbnb | megjelenítés | változás | ár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom