Meglepően sokan vannak, akik soha többé nem akarnak utazni

A Morning Consult üzleti tanácsadó cég több mint 16 ezer embert kérdezett meg az utazási szokásairól világszerte.

A felmérésből, melyet Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Oroszországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban végeztek, az is kiderült többek között, hogy mely ország lakosai mozdulnak ki a legkevésbé szívesen.

Úgy tűnik, a japánok idegenkednek a leginkább az utazástól, a szigetországban a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha többé nem tervez utazást kikapcsolódás céljából.

Őket a dél-koreaiak követik, akiknek 15 százaléka zárkózik el az utazástól, majd Kína és az Egyesült Államok jön 14-14 százalékkal.

Az európaiak közül a franciák szeretnek a legkevésbé kimozdulni, tíz százalékuk nem akarja kivenni a részét az efféle élményekből, míg a briteknek nyolc, a spanyoloknak pedig hat százaléka választja az otthonülést.

Sokakat tartanak vissza a Covid miatti félelmek, de a gazdasági bizonytalanság, az emelkedő benzinárak, az infláció és a recessziós félelmek is közrejátszanak az utazási hajlandóság csökkenésében.

Az amerikaiaknak például 43 százaléka utazik kevesebbet a magas árak miatt.

Az üzleti utak szintén megfogyatkoztak, miután a cégek is felfedezték az online kapcsolattartás különböző módjait, és ez a csökkenés különösen Európában válhat tartóssá. A spanyolok között voltak a legtöbben, akik végleg leszámolnának a hagyományos céges utazások műfajával, amely helyett a bleisure, azaz félig szabadidős, félig üzleti utak válhatnak trenddé.

A nyári utazási káosz ugyanakkor sokaknak elvette a kedvét a repüléstől is, így nem kevesen választják inkább az autót a közlekedéshez, és a vonat is egyre népszerűbbé válik, többek között környezetvédelmi okokból.

Az is kiderült, hogy a magyarok mennyire szeretnek utazni, és merre érdemes indulnunk jövőre.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

felmérés | japán | utazási kedv

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom