Elképesztően heves vitákat vált ki, hogy akadálymentesítették az Akropoliszt

Te melyik oldal csatasorába állnál?

Az elmúlt hónapokban olyan dolgok történtek az athéni Akropolisznál, ami a történészeknél és a régészeknél kiverte a biztosítékot;

akadálymentesítették ugyanis az ókori épületet, hogy a mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthessék.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy a járvány alatt a világhírű épület mellé egy betonfeljárót emeltek, emellett pedig lift is épült, hogy a mozgáskorlátozottak is láthassák a világ egyik leghíresebb épületét. A volt miniszterelnök, Aléxis Cíprasz teljes mértékben ellenzi a beruházásokat, mondván, megszentségtelenítik a világörökség részének számító épületet:

Hagyják abba a görög kulturális örökség meggyalázását, ne változtassanak semmit a helyszínen!

A kulturális miniszter, Lina Mendoni (akinek véleményét a teljes Akropoliszért és területéért felelős testület támogatja), ezzel szemben úgy véli, hogy ezzel azoknak is lehetőséget adnak, hogy lássák az Akropoliszt, akiknek amúgy sosem lenne lehetőségük rá:

Sok tolószékes embert láttam, akik először jutottak fel az Akropoliszra és nagyon boldogok voltak. Szerintem nagyon fontos, hogy elérhetővé tegyük mindenki számára ezt a több ezer éves kulturális örökséget.

Te melyik álláspontot támogatod?

(Forrás. Reuters, Index)

kulturális örökség | görögország | akropolisz | görög | világörökség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom