Egyedül szeretnéd megnézni Európa egyik legnépszerűbb műemlékét? Kétmillió forintért megteheted

Görögország exkluzív vezetett túrákat kínál az Akropoliszhoz azoknak, akik ezért hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni.

Aki élne a lehetőséggel, az április 1-től teheti ezt meg maximum öt fős csoportokban, ötezer euróért, azaz majdnem kétmillió forintért. Igaz, ez fejenként "csak" 383 ezer forintra jön ki. Persze, ha valaki egyedül venne részt az eseményen, ezt megteheti a teljes összegért, de maximum négy csoport részére áll az ajánlat.

Az idegenvezetések a szokásos nyitvatartási időn kívül zajlanak majd, reggel hét és kilenc, vagy este nyolc és tíz között.

Mint Nicoletta Divari-Valakou, a kulturális minisztérium kulturális erőforrások fejlesztéséért felelős vezetője elmondta, azért döntöttek a szolgáltatás bevezetése mellett, mert van rá kereslet, és a vezetett túrák nem ártanak a régészeti lelőhelynek, épp ellenkezőleg: hozzájárulnak annak népszerűsítéséhez. A bevételeket pedig kulturális projektekbe és műemlékek fenntartásába forgatják vissza.

Az Akropolisz naponta több tízezer látogatót vonz, az épületegyüttesben számos történelmi műtárgy és helyszín található, köztük a Parthenon. Augusztusban Görögország bejelentette, hogy napi húszezerre korlátozza a turisták számát.

Idén nyáron az is előfordult, hogy a nagy hőség miatt bizonyos időközökre be kellett zárni a látványosságot, de Athén ezzel együtt is hatalmas turisztikai elismerést kapott.

(Forrás: Business Insider, képek: Unsplash)

 

Athén | csoportos | kis csoport | vezetett túra | akropolisz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom