Valaha szinte elképzelhetetlen volt nélküle az utazás, mára egyre többen mondanak le róla

Világszerte milliók mellőzik az alkoholt a száraz január jegyében, de a tendencia kezd túlnyúlni az újéven, és az utazásokon is nő az alkoholmentes italok, rendezvények és tevékenységek iránti kereslet.

Míg a baby boomerek körében enyhén növekszik az alkoholfogyasztás a Gallup Intézet felmérése szerint, a millenniumi generációnak mindössze negyvenkét százaléka állítja azt, hogy rendszeresen iszik alkoholt, a Z generációban pedig ez az arány mindössze huszonegy százalék. 2024 egyik nagy trendje lehet az alkoholmentes utazás, ahol az utazók kerülik a kocsmákat, és olyan szállásokat és éttermeket keresnek, amelyek kreatív alkoholmentes italokat kínálnak.

Egy Expedia megbízásából végzett kutatás során a megkérdezettek fele mondta, hogy szívesen szállna meg olyan szállodában, ahol könnyen elérhetők az alkoholmentes italok, például koktélok és sörök.

Minden negyedik utazó vallotta, hogy azért nem akar alkoholt fogyasztani a nyaralás alatt, hogy megőrizze a kontrollt, valamint az érzelmi és fizikai jóllétét.

Manapság, amikor a wellnessüdülések szintén a virágkorukat élik, nem meglepő, hogy az emberek egészségesen és kipihenten akarnak visszatérni a nyaralásról.

Az alkoholmentes koktélokban sokak szerint az a jó, hogy megőrzik az együtt ivás közösségi élményét, ugyanakkor nem járnak semmiféle rosszulléttel. Mások a vallásuk miatt nem ihatnak alkoholt.

Ha alkoholmentes italokat keresünk, Németország lehet erre a legjobb hely, amely elkötelezett amellett, hogy a legjobb alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú söröket, borokat és szeszes italokat alkossa meg. Az ország már most az alkoholmentes italok vezető gyártója a világon.

A fekete erdei ginlepárló, a BOAR Distillery tulajdonosai például azért döntöttek úgy, hogy az alkoholmentes italokat is gyártanak, hogy várandós feleségeiknek is legyen mit inniuk a társaságban, míg mások alkoholt fogyasztanak. Az eredmény a BOAR Zero alkoholmentes gin lett.

Több német szőlőültetvény is készít alkoholmentes bort, az Alpirsbacher Klosterbraeu sörfőzde pedig több mint tucat országba szállít alkoholmentes sört. Bár az eladások aránya egyelőre alacsony az alkoholtermékeikhez képest, világszerte egyre nagyobb a kereslet a az alkoholalternatívák iránt.

Ez az ország például élen jár ebben a trendben, de még a klasszikusan a kocsmákról híres vidékeken is erősödni látszik a tendencia.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

utazás | italok | száraz | alkoholmentes | ital

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom