Itt lehet megnézni, milyen álomutakat festettek meg a fiatalok

Az Alkoss szabadon – Szárnyalj szabadon! művészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás a Westend Millennium udvarában. Az arra járók egy rövid pihenőt beiktatva megcsodálhatják a 8-13, valamint 14-20 év közötti fiatal művészek munkáit, akik álomutazásukat festették meg kreatív módokon. A kiállítás része egy igazi kuriózum is, méghozzá az Avalon Park új elektromos gyerekgokartja, miután a pályázat támogatója az egyik különdíjas alkotásával színesítette a járművet. A tárlat augusztus közepéig tekinthető meg.

A kortárs festőművészet iránt érdeklődőket szólítja meg az Alkoss Szabadon művészeti pályázat Budapest belvárosában most megnyitott kiállítása. A Szárnyalj Szabadon! alcímmel meghirdetett és május végén zárult alkotóművészeti pályázaton a nyolc tagú szakmai zsűri több mint 1200 alkotásból választotta ki a legjobbnak ítélt álomutazás ábrázolásokat.

A díjazottak értékes elismerésben – a fődíjasok a Budapest Airport jóvoltából párizsi utazásban – részesültek, de a kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány a fiatalok alkotásra ösztönzése mellett megjelenési lehetőséget is szeretett volna biztosítani számukra, így az összes beérkezett pályamunka megtekinthető digitálisan az alkossszabadon.com oldalon, valamint több kiállítást szerveznek a nyár folyamán a díjazott alkotásokkal.

A Westendben most megnyílt tárlat könnyen körbejárható, és inspirációként szolgálhat a kreativitásukat kibontakoztatni vágyó fiatalok számára.

A díjazott alkotások állagának megóvása érdekében magas minőségű vászonnyomatok kerültek a festőállványokra, míg az eredeti munkákat egy ősszel, a Bodó Galéria és Aukciósházban megrendezendő jótékonysági aukción vásárolhatják meg az érdeklődők. Az árverésen befolyt összegből hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő óvodákat támogat fejlesztő eszközök, játékok beszerzésével az alapítvány.

A kiállítás izgalmas adaléka a Millennium udvar színpadán felállított elektromos gyerekgokart, amelyre az egyik díjazott, Pilinyi Panna Galaxisok között című alkotása került. Az Avalon Park felajánlásaként elkészült egyedi gokart látványosságnak sem utolsó, és augusztus közepétől több másikkal együtt a miskolctapolcai Hell Kart Centerben gokartjogosítvány nélkül is kipróbálhatják azt a 8-13 év közötti autóversenyző palánták.

Az Alkoss Szabadon Alapítvány a kiállítás kapcsán egy felhívást is közzétesz közösségi média felületén a látogatók számára, akik, ha készítenek egy szelfit a nekik legjobban tetsző alkotással, és azt az #alkossszabadonpályázat hashtaggel ellátva feltöltik a profiljukra, két főre szóló koncertjegyet nyerhetnek egy szabadon választott hazai előadó koncertjére a pályázat partnere, a Budapest Park felajánlásával. A nyereményjáték részleteiről a pályázat Instagram-oldalán találhatóak részletek.

A pályázatról és a közreműködőkről bővebb információ itt érhető el.

gokart | budapest | kiállítás | westend | pályázat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom