Kiderült, melyik európai országban lehet a legkönnyebben állampolgársághoz jutni

A CanadaCIS kanadai bevándorlási hivatal tanulmányában megvizsgálta az egyes országokat aszerint, mennyire nehéz megszerezni az állampolgárságukat. A tíz legkönnyebben megszerezhető állampolgárság közé például a portugál is bekerült.

A hivatal a 2009 és a 2021 közötti adatokat vizsgálta meg. Ez alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Unión kívüli országok állampolgárai

Svédországban jutnak a legegyszerűbben az állampolgársághoz,

minden tizedik kérelmező megkapja azt. Szintén viszonylag egyszerű hozzájutni a holland, a portugál és az izlandi okmányokhoz is.

Megvizsgálták azt is, hol a legnehezebb megszerezni az állampolgárságot. A tíz közé került Észtország, Lettország, Csehország és Litvánia is, ez utóbbi esetében a harmadik országbeli jelentkezők közül kevesebb mint egy százalék jut litván állampolgársághoz. Az európai országok között a legnehezebb a dán okmányokhoz való hozzáférés.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

ország | állampolgárság | Európa

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom