Óriási újítás fogad a nyártól az Amalfi-parton

Idén sokan juthatnak el valamivel egyszerűbben az imádott tengerparti városkába.

Amalfitól negyvenöt, Salernótól pedig huszonegy kilométerre nyílik meg a repülőtér, ami valójában nem is teljesen új. 1926-ban épült ugyanis, de egy rövid időszakot leszámítva az elmúlt szűk száz év során katonai és magánrepülőtérként, repülős iskolaként és tűzoltóközpontként használták, kereskedelmi járatok csak 2007-ben indultak róla, amikor két kilométeresre meghosszabbították a kifutópályát, valamint két új kaput és négy check-in pultot építettek hozzá. A repteret az Air Dolomiti és a VolaSalerno, valamint egy rövid életű helyi startup használta, mielőtt 2016-ban bezárt.

Salerno

Idén július 11-én viszont a reptér új életre kel a spanyol Volotea járatainak köszönhetően, ezzel párhuzamosan pedig tovább épül, és a tervek szerint csak 2026-ra lesz teljesen kész.

Idén négy úti célról lehet majd Amalfiba repülni: júliustól Nantes-ból és Cagliariból, szeptemberből pedig Veronából és Cataniából. Nem kizárt, hogy időközben más légitársaságok is megjelennek a színen.

2026-2027-ben új, tizenhatezer négyzetméteres utasterminál épül a korábban az abu-dzabi, a Schiphol és a kuvaiti repülőtér bővítéséért felelő, holland Deerns jóvoltából. A futurisztikus megjelenésű terminálhoz természetes és fenntartható anyagokat használnak, a tetőn napelemek kapnak ehlyet. A fejlesztés második szakaszában a kifutópályát is újra meghosszabbítják 2200 méteresre.

Amalfi és Capri az álom, ami akkor is létezik, ha felébredtünk. Itt pedig azt is megtudhatod, mikor érdemes odautazni.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Amalfi | repülő | olaszország | Salerno | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram