Egyetlen ország légi szankcióit nem viszonozzák az oroszok

Azért a járatok elkerülik az orosz légteret.

Az orosz és európai légtérszankciók bevezetésével párhuzamosan láthattuk, hogy milyen radikálisan változtak meg az egyes repülési útvonalak, ennek hatására pedig több légitársaság is fontolóra vette egyes járatainak felfüggesztését. Legutóbb a United Airlines döntött úgy, hogy négy indiai útvonala közül kettőt felfüggeszt, a maradék kettőt pedig módosítja, hogy elkerülje az orosz légteret.

Ezt a döntést viszont úgy hozta meg, hogy

Oroszország egyébként a várakozásokkal ellentétben nem tiltotta ki a légteréből az amerikai repülőket, noha az Egyesült Államok nem enged be orosz gépeket.

Hogy ennek mi az oka, arról egyelőre nem szólnak a hírek. A United viszont, mint Leslie Scott, a cég szóvivője elmondta, folyamatosan vizsgálja és módosítja a menetrendet az ukrajnai helyzet alakulására reagálva, így átmenetileg felfüggesztette a San Francisco és Delhi, valamint Newark és Mumbai közötti járatait, miközben továbbra is közlekedik Chicago valamint Newark és Delhi között.

Az ezen városok között közlekedő járatok jellemzően az északi-sarkkörre kanyarodnak, mielőtt Oroszországon keresztül megközelítenék a szubkontinenst. A légitársaság  Newark-Delhi járata azonban így szinte teljesen egyenes vonalon halad Oroszországtól délre és Szaúd-Arábián keresztül.

Az út tizennégy óra huszonnyolc percig tart, vagyis harmincegy perccel tovább, mint az Air India járata a két város között, amely a megszokott útvonalon halad.

Ami a Chicago-Delhi járatot illeti: a légitársaság a szokásosnál hamarabb kanyarodik délre, hogy Oroszország helyett többek között Magyarország légterének érintésével Törökországon és Afganisztánon keresztül érkezzen meg az indiai fővárosba. Az út negyvenhárom perccel tartott tovább, mint az Air Indiáé ugyanazon két repülőtér között.

Eközben az orosz légitársaság, az Aeroflot már csak egyetlen országba repül, ugyanakkor arra is látunk példát, hogy meg lehet találni a rést az európai légtérzáron.

(Forrás: travelweekly.com, képek: Unsplash, Flightradar24)

oroszország | tilalom | usa | légtérzár | repülési útvonal

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom