Újra vízumra lehet szüksége a magyaroknak az amerikai utazáshoz

Ben Cardin amerikai szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke a héten Washingtonban találkozott David Pressmannal, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével.

A vele folytatott megbeszélés után kiadott közleményében mély aggodalmának adott hangot "a demokratikus normák eróziója" miatt Magyarországon, és azt javasolta, hogy egyes magánszemélyekre vessenek ki szankciókat, valamint a Vízummentességi Programból is zárják ki a magyar állampolgárokat – olvasható a potfolio.hu-n.

Az Egyesült Államok 2016-ban fogadta el a Globális Magnyickij-törvényt, ami kibővített hatáskört biztosít az elnöknek, hogy szankciókat vezessen be az emberi jogokat megsértő vagy korrupt magánszemélyek ellen. Az új jogszabály a 2012-ben elfogadott eredeti Magnyickij-törvényen alapul, amelyet kifejezetten az emberi jogok megsértése miatt elmarasztalt orosz közéleti személyekkel szemben vezettek be.

A törvény lehetővé tette, hogy kitiltsák ezeket a személyeket az Egyesült Államokból, és befagyasszák az ottani vagyonukat.

A jogszabályt azóta annyival kiegészítették, hogy nemcsak politikusokra, de üzletemberekre is alkalmazható.

Tavaly augusztusban egyébként az Egyesült Államok már korlátozta az ESTA-programhoz való magyar hozzáférést. Akkor arra hivatkozott, hogy mióta 2011-ben a magyar kormány elindította az egyszerűsített honosítási eljárást, több külföldi bűnöző szerzett magyar útlevelet. Washington többször felszólította a magyar hatóságokat és a kormányt, hogy tegyenek lépéseket az egyszerűsített honosítási eljárással magyar útlevelet szerzők szigorúbb azonosítására és átvilágítására, de úgy vélik, erre nem került sor.

(Forrás: Portfolio, képek: Getty Images)

ESTA | vízummentesség | vízum | amerika | igénylés

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom