Búcsút intenek a bikinifelsőnek Európa bulifővárosának strandjai

Májusban Ilana Rooderkerk városi tanácsnok arra szólította fel a városvezetést, hogy követve Berlin példáját szüntesse meg a bikinifelső kötelező viselését a nyilvános fürdőhelyeken.

Sofyan Mbarki, Amszterdam város gazdasági ügyekért, valamint sportért és a munkaerőpiaci integrációért felelős polgármester-helyettese pedig ígéretet tett, hogy megvizsgálja a vonatkozó jogszabályokat, majd miután ez megtörtént, bejelentette, hogy a bikinifelső nélküli úszás és napozás engedélyezéséhez nincs szükség jogszabályi módosításra.

A hágai Scheveningen tengerpart

Mint mondta, eddig is lehetséges volt, így most is lehetséges, hogy a nők felső nélkül úszhassanak Amszterdam medencéiben. A város tehát az egész Hollandiában érvényes szabályt követi.

Hozzátette, hogy az uszodák vezetőségének figyelmét is felhívták az érvényes jogszabályra, és emlékeztették őket arra, hogy a bikinifelső viselése október 4-től nem tehető kötelezővé.

Strandolók a Waal folyón, Nijmegennél a szeptemberi hőhullám idején

Nemcsak az uszodákban engedélyezett a félmeztelen úszás és a napozás, hanem a csatornákban, valamint mindenütt, ahol az úszás és a fürdés megengedett.

Az elmúlt években a nők több európai városban is kiálltak a félmeztelen úszáshoz és napozáshoz való jogukért. A nyolcvanas évek Hollandiájában még teljesen természetes volt, hogy a nők félmeztelenül úsztak, ez a szokás azonban a társadalmi normák változásával háttérbe szorult.

Sofyan Mbarki ugyanakkor közölte, továbbra sem valószínű, hogy a városi uszodákban a nők bikinifelsők nélkül úsznak majd. Az uszodák és fürdőhelyek látogatói megosztottak e kérdésben.

Korábban a spanyolok is lazítottak a fürdőzéshez kapcsolódó dress code-on, ám miközben az európaiak elvesznek néhány darabot a strandszettből, a világ másik felén inkább hozzáadnak.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

strand | bikini | uszoda | Amszterdam | úszás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom