Ebből a hatalmas, víz alatti garázsból minden autót száműztek

Az amszterdamiak rajonganak a kerékpározásért, és szinte mindenhová két keréken mennek. Ennek számos előnye van, a parkolás azonban gyakran igazi kihívás. A problémát felismerte a városvezetés is és a központi pályaudvar közelében építettek fel két új, óriási kerékpártárolót, ahová összesen tizenegyezer biciklit is le lehet tenni.

Négy évig tartó építkezést követően készült el és január 28-án adták át Amszterdam legnagyobb kerékpáros parkolóját, mely

akár hétezer bicikli tárolását is lehetővé teszi.

A mélygarázs metróval és a központi pályaudvarral is összeköttetésben áll, így a kerékpárosok könnyen átszállhatnak a tömegközlekedési eszközökre. A másik kerékpártárolót a központi pályaudvar hátsó részénél rendezték be, februári átadása után pedig négyezer biciklinek ad majd biztonságos helyet.

Az új mélygarázsok segítik a rendezett városkép kialakítását és a gyalogosközlekedést is, mivel jó pár kerékpártároló eltűnik így az utcáról,

sok helyen pedig szélesebb járdát és kerékpárutat alakítottak ki.

Az új parkolóhelyek megnyitása egy új korszak kezdetét jelenti,

a cél az volt, hogy a központi pályaudvar környéke emlékeztessen arra, milyen volt az 1900-as években parkoló autók és mindenfelé lehelyezett kerékpárok nélkül. Az állomás környékén azonban még több biciklitárolóra lehet szükség, így a városvezetés már meg is kezdte az előkészületeket további helyek kialakítására.

(Forrás: Designboom, fotók: Dutch Cycling Embassy)

kerékpár | parkoló | hollandia | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom