Így válogatná meg jövőre Amszterdam a turistáit

Egyre több város és ország próbálja meg különböző szempontok alapján és módszerekkel szelektálni az oda érkező turistákat, és ebben az irányban a holland főváros is egyre elkötelezettebb.

Amszterdam szeretné, ha többé nem a drogok, az alkohol és a prostitúció fővárosaként tekintenének rá. A városvezetés aggódik amiatt, hogy a vörös lámpás negyed olyan vulgáris és voyeurisztikus turizmust vonz, amelyet a város nem lát szívesen.

Ennek érdekében a hatóságok jövő tavasszal „elriasztó kampányt” indítanak a kellemetlen magatartást tanúsító külföldi látogatók, elsősorban a legendásan rosszul viselkedő briteknek címezve.

Mint Sofyan Mbarki, a város turisztikai intézkedéseket végrehajtó alpolgármestere mondta, „cselekvésre van szükség a kellemetlenségek és a túlzsúfoltság megelőzésének érdekében. Amszterdam egy világváros, és ezzel együtt jár a nyüzsgés is, de ahhoz, hogy a városunk élhető legyen, korlátokat kell szabnunk a felelőtlen növekedés helyett.”

Emellett különböző intézkedéseket is bejelentettek a turisták megregulázására, például tilos lesz füvezni a városközpont utcáin, emellett limitálják a legénybúcsúk és kocsmatúrák, valamint a hajóutak számát.

A tervek között szerepel egy új „erotikus” központ kialakítása is a város szélén, egy emeletes házban, ahová mintegy száz bordélyablakot helyeznének át a városközpontból.

Azt szeretnék, ha az oda érkezők figyelmének a középpontjába inkább a történelmi épületek és a romantikus csatornák kerülnének, emellett évi 10 millió alá csökkentenék a vendégéjszakák, és korlátoznák a kiadható Airbnb-k számát.

Az amszterdamiéhoz nagyon hasonló hozzáállást láthatunk Spanyolország bulinegyedében, és egy másik kedvelt marihuánacélponton is.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

limit | Amszterdam | turizmus | kampány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom