Nem épülhet már több hotel ebben az európai fővárosban

Szeretnék élhetővé tenni és megőrizni a várost a lakosok és az idelátogatók számára.

Amszterdam merész lépésre szánta el magát a tömegturizmus elleni küzdelem jegyében: alapesetben nem engedélyezi az új hotelek építését, és évente legfeljebb húszmillió vendégéjszakát tölthetnek el a turisták a hotelekben.

Egyetlen esetben épülhet új szálloda, ha egy másik bezár.

Emellett még további két feltételnek is meg kell felenie az új hotelnek: nem nőhet a vendégágyak száma, és az új szállodának fenntarthatóbbnak kell lennie. A tilalom nem vonatkozik azokra az új szállodákra, amelyek már megkapták az építési engedélyt.

A város több módszerrel is próbálja korlátozni az évi több millió turista számát, főként a piros lámpás negyedbe irányuló szex- és kábítószerturizmus visszaszorításával.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

új | hollandia | Amszterdam | hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram