Így próbálják Dél-Spanyolországba csábítani a gazdagokat

Egyre több olyan helyet találunk a világon, mely kimondottan a gazdag turistákra illetve lakosokra pályázik. Most Andalúzia is csatlakozott ehhez a klubhoz.

Ennek jegyében eltörölték a vagyonadót, amelyet a második ingatlan után kellett fizetni. Így a tizenhét spanyol tartomány közül Andalúziában lettek a második legalacsonyabbak az adókövetelmények Madrid után. Az adót azoknak kellett megfizetniük, akiknek a nettó vagyona eléri a 700 ezer eurót, spanyol állampolgárok esetében bárhol a világon, míg mások esetében Spanyolországban.

A tartomány azt reméli, az intézkedés hatására megnő a befektetések száma a régióban, és odacsábíthatják a magas keresetűeket, ami

nemcsak a személyi jövedelamadóból származó bevételeket növeli meg, de új munkalehetőségeket teremthet, valamint segíthet a közszolgáltatások finanszírozásában is.

Mindez egy tágabb stratégia része, amelynek célja, hogy ellensúlyozza a megélhetési költségek növekedésének hatásait. Ezzel párhuzamosan a keveset keresők jövedelemadója 4,3 százalékkal csökken, és emelkedik a mentesség határa is, hogy az infláció miatti béremeléseket ne az adók emésszék fel.

Andalúzia azért is indul jó esélyekkel lakosai számának növelés terén, mert egyre többen menekülnek napfényes úti célokra a téli rezsiköltségek elől. Ha viszont egy milliárdost kérdezünk, nem biztos, hogy a napsütéses órák száma lesz nála a prioritás, de persze a jó idő sosem hátrány.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

spanyolország | adó | ingatlan | andalúzia | házvásárlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom