Minden eddiginél szigorúbban lép fel a külföldre utazókkal szemben Anglia

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertette az új rendeletet, ami alapján a Dubajba utazgató angol fiatalok számára vége a nyaralásoknak.

Az új angol rendelet alapján hétfőtől csak komoly írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni, írja az MTI-re hivatkozva a Telex. Nagy-Britanniában a járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából néhány nyomós indok kivételével nem szabad külföldre utazni. A brit kormány azonban ezt a rendelkezést március 8-tól kiegészíti azzal, hogy

akik mégis külföldre kívánnak utazni, azoknak ezt írásos formában kell megindokolniuk.

Az utazás előtt kötelezően kitöltendő űrlapot – amely többek között az engedélykéről állampolgárságára is rákérdez – a kormányzati honlapról lehet letölteni. A formanyomtatványon felsorolt lehetséges utazási indokok között szerepel

  • a külföldi munkavállalás,
  • a jótékonysági célokat szolgáló önkéntes tevékenység,
  • a külföldi tanulás,
  • az, ha valakinek orvosi kezelés céljából kell külföldre utaznia,
  • esküvő,
  • külföldi rokon temetése,
  • és egy egyedi indok beírását lehetővé tévő rubrika is.

Azokat, akik nem engedélyezett indokokkal próbálnak Angliából külföldre utazni, a hatóságok 200 font (85 ezer forint) helyszíni bírsággal sújthatják, és felszólítják őket arra, hogy térjenek vissza angliai lakhelyükre.

Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is érvényben vannak külföldi utazási korlátozások, de a skót, a walesi és az északír kormány eddig nem tette kötelezővé ilyen űrlap kitöltését.

Míg itthon épp nyolcadikán zár be számos üzlet és szolgáltatás, Boris Johnson brit miniszterelnök a múlt héten épp március 8-án kezdődő enyhítéseket jelentett be a január eleje óta tartó lezárásokból, többek között azt is, hogy két hónap után kinyithatnak a brit iskolák. A négymillió forintig terjedő horrorbírságok viszont továbbra is maradnak, és a beutazás szabályai továbbra is kegyetlenül szigorúak.

(Forrás: Telex, fotók: Unsplash)

írásos indok | covid | brit | kiutazás | telex

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom