Varázslatos látványt kaptak lencsevégre az antarktiszi kutatóállomáson

A Déli-sark az egyik legzordabb hely a Földön, ahol telente akár mínusz hetven fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Cserébe elbűvölő látványokat kínál a téli éjszaka.

Csak innen lehet megfigyelni az Aurora Australist, az Aurora Borealis vagyis az északi fény déli megfelelőjét a tejút magjával együtt. A látvány videóra kívánkozik, az erős szél és a kivételes szárazság miatt azonban különösen nehéz itt felvételeket készíteni.

Robert Schwarznak , az Amundsen–Scott déli-sarki kutatóállomáson található, kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást mérő CMB-Obszervatórium operátorának azonban

sikerült rögzíteni a kivételes látványt egy speciális, módosított felszerelés segítségével.

Íme, a lenyűgöző eredmény.

Míg a déli fényt a legtöbben csak videóról láthatjuk, az északi fényt több helyről is meg lehet csodálni. Ezek a hozzá vezető legszebb vonatutak.

(Kép: Getty Images)

timlapse | antarktisz | video | déli fény | sarki fény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom