Antoni Tápies zseniális spanyol művész születésének századik évfordulója alkalmából életmű-kiállítás nyílik Madridban

Születésének századik évfordulója alkalmából a világhírű spanyol képzőművész, Antoni Tápies munkássága előtt nagyszabású, életmű-kiállítással tiszteleg a madridi Zsófia királyné Múzeum.

Az Antoni Tápies. A művészet gyakorlata című tárlat a 20. század egyik legjelentősebb spanyol alkotójának több mint 200 munkáját mutatja be, amelyek közül többet jelentős külföldi múzeumoktól és gyűjteményekből kaptak kölcsön erre az alkalomra.

A tárlat az igen termékeny, élete során több mint kilencezer alkotást létrehozó művész legnagyobb és legfontosabb munkáit egyesíti, áttekintve pályafutását a történelmi avantgárd örökségétől fémjelzett kezdetektől, az anyaggal való kísérletezéseken, nemzetközi elismerésen át, egészen a Franco-ellenes politikai elkötelezettségig, valamint az utolsó évekig, amikor a betegség és halál vált témájává.

A spanyol fővárosban négy hónapon át megtekinthető kiállítás Barcelonába utazik majd tovább az Antoni Tapies Alapítványhoz, de a tér méretei miatt ott a tárlat kisebb verziója lesz látható.

spanyol | Antoni Tápies | képzőművész | művész | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom