Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én, azaz a mai napon ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, története a kitartásról, a szenvedélyről és az állandó fejlődésről szól. A mindössze 25 fős vendégtérből indulva ma már a hazai és nemzetközi gasztronómia egyik meghatározó szereplőjének számít. Idén pedig különleges ünneplésre készülnek: a 35. évforduló alkalmából egy exkluzív menüsorral várják a vendégeket, amelyben a múlt ikonikus fogásai modern köntösben térnek vissza.
Éttermek esetében kevés az olyan hosszú történet mint az Arany Kaviáré. 1990-ben nyitotta meg kapuit, és a Molnár Attila, Nyíri Szása ikonikus tulajdonos páros nevéhez fűződő étterem neve mára egyet jelent a könnyed eleganciával és magas minőséggel. Az étterem az évek során többször megújult, az orosz konyha mellett fokozatosan jelentek meg a nemzetközi fine dining elemei is, így alakult ki az étterem egyedi stílusa.
„1996-ban vettem át az éttermet a keresztszüleimtől, és Szásával együtt ekkor indítottunk el egy fejlődési folyamatot, ami mind a mai napig tart.
Számomra fontos volt, hogy megőrizzem a családi hagyományokat, ugyanakkor olyan innovációt indítsunk el, amely az Arany Kaviárt a hazai és nemzetközi gasztronómia élvonalába emeli.”
– mondja Molnár Attila, tulajdonos.
„Az étterem koncepciójának kidolgozására egyenesen Moszkvából érkeztem haza, és napra pontosan március 12-én ültünk le Attilával először erről beszélgetni. Az elmúlt három és fél évtized alatt rengeteg kihívással kellett szembe néznünk, de barátságunk azóta is töretlen és büszkék vagyunk a közösen elért sikereinkre.” – tette hozzá Nyíri Szása, tulajdonos.
„2024. év elején megérkezett hozzánk Molnár Bence, aki pályafutását Michelin csillagos éttermekben és a Bocuse d’Or versenysorozatban kezdte. Bence 25, az étterem pedig 35 éves lesz idén, a konyhát érkezése óta ő vezeti, mi pedig fiatal kora ellenére azt látjuk, hogy jó az általa képviselt irány.” – tették hozzá közösen a tulajdonosok.
A jubileum alkalmából bemutatják az új „Aranykor – 35 év” menüt, amely a hagyományokat és a modern gasztronómiát ötvözi. A koncepció részeként ez az ételsor párhuzamosan fut majd Molnár Bence „Fénykor – by Molnár Bence” menüjével, hogy a vendégek mind a modernizált múltat, mind a jövőt megízlelhessék az étteremben.
„Igazán nagy kihívásnak élem meg, hogy 25 évesen egy 35 éves étterem konyháját vezethetem, és hogy lehetőséget kaptam arra, hogy az étterem korábbi ikonikus ételeit modernizálva egyszerre mutathassam meg gasztronómiai örökségünket a saját stílusommal ötvözve.”- nyilatkozta Molnár Bence executive chef.
A kaviár továbbra is az étterem központi eleme, de a jubileumi menün feltűnik például a Baby csirke, burgonya, sajt - „Kijevi” és a Garnéla, beurre blanc, espelette paprika - „Pelmenyi” fogás is.
„A különleges alkalom tiszteletére Jeroboam Champagne pukkan majd, és a vendégek kézfejről kóstolhatják kedvenc kaviárválogatásukat. A 35 éves jubileum részeként megújul az étterem honlapja is és különleges vacsoraestekre és workshopokra megnyitjuk az Arany Kaviár Lab-ot az étterem mellett.”
– tette hozzá Molnár Attila.
Az Arany Kaviár 35 éve alatt rengeteg legendás vendéget fogadott, köztük volt például Angelina Jolie, Brad Pitt, Mark Zuckerberg vagy Bryan May.
Az étterem továbbra is a kompromisszumok nélküli minőség és az intimitás tökéletes összhangját kínálja, miközben folyamatosan újít és fejlődik. Legfontosabb küldetésük az évek múlásával is változatlan, - minden vendég számára felejthetetlen élmény nyújtani.
molnár attila | étterem | nyírő szása | molnár bence | születésnap | arany kaviár
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!