Erkélykoncertek és szerenádok várnak az ország legromantikusabb szállodájában

A TripAdvisor "Travellers' Choice" által Magyarország legjobb romantikusabb hotelének választott Aria Hotel Budapest egyedülálló programokkal készül a Valentin-napra.

A Hercegprímás utca 5. alatt található régi klasszicista bérház, az Aria Hotel körfolyosóit, balkonjait, erkélyeit, tetőteraszát februárban szerenádoknak adják át. A koncepció szerint

bárki rendelhet szerenádot szerelmének, barátjának, családtagjának.

A spontán zenei ajándékokat az épület zeneigazgatója, Magyar Kornél irányításával szervezik meg. A zenei forma, amellyel a másik ember iránti tiszteletünket, rajongásunkat fejezzük ki nemcsak a klasszikus zenei hagyományban jelenik meg, a szervezők a populáris műfajokra és kívánságokra is nyitottak.

A szerenád hónapját nyilvános és ingyenes zenei események is kísérik.

Februárban három hétfői napon a ház rezidens művészei Hajdu Klára énekes és vendége, valamint Pecek Lakatos László zongorista és vendége az utcára néző erkélyen adnak szerenádot a járókelőknek, egy kis jókedvet és romantikát csempészve a hétfő délutánokba.

A február 7-én, 14-én és 21-én 16:00 órakor ismétlődő performansz nézői számára a szálloda apró finomsággal készül,

február 14-én pedig egy pohár pezsgővel vendégül látja a szerenádhoz csatlakozó járókelőket.

Február 13-án és 14-én az épületben is szólni fog a zene: 13-án vasárnap Valentin-napi brunchot, 14-én hétfőn pedig vacsorát adnak Pecek Lakatos László, a ház egyik dedikált művészének közreműködésével. A zongorista és zenei producer az egyik ismert fővárosi zenész család tagja, zenésztársai, egyben rokonai a hazai dzsesszélet kiválóságai.

Az Ariában vele közösen bemutatott fiatal énekesek közül többen ma már a hazai zenei élet befutott, közkedvelt szereplői. A Valentin-napi eseményeken partnere Léko Stefánia lesz.

Magyar Kornél, az Aria zeneigazgatója úgy fogalmazott: egy hotel zenei élete egész másmilyen tehetséget igényel, mint a hagyományos koncerttermi közeg. Nem elég "jó zenésznek" lenni, hatalmas és sokszínű repertoárral és saját stílussal rendelkezni – az előadónak kihegyezett érzékekkel figyelnie kell a pillanatnyi reakciókat, mert a közönség minden nap más: gyakran kérnek saját dalt a vendégek, és

olykor a lágy háttérzene felszabadult örömzenévé, jam sessionné vagy akár táncos bulivá alakul.

"Az Ariában ezt a vibrálóan izgalmas, mindig másmilyen, igazi jazzy életérzést szeretnénk a legmagasabb szinten megélni napról napra" – mondta Magyar, aki maga is muzsikus, zenei újságíró és nyitás óta vezeti ház zenei életét, kezeli a zenei könyvtárat és ad tanácsot a vendégeknek abban, hogy Budapesten hol hallhatnak világszínvonalú zenét.

A ház szoros együttműködésre törekszik a hazai és nemzetközi zenei élet intézményeivel és nagyjaival, köztük a ház tiszteletbeli védnökével, Fischer Ivánnal, Rost Andrea és Rúzsa Magdolna opera és könnyűzenei kurátorokkal, és az épületben gyakran megforduló sztárokkal, például Plácido Domingóval vagy a neves csellistával, Hauserrel.

Az Aria Hotel Budapest többszörösen díjazott zenei tematikájú szálloda, az épület szárnyait négy zenei műfajnak dedikálták: az opera, a klasszikus, a dzsessz és a könnyűzene különféle dizájn nyelven szólalnak meg a régi körfolyosós belvárosi bérház falai között, és a szobák is egyedi zenei tematikával rendelkeznek. Az épület központi terében a Bogányi Gergely tervezte zongora áll.

(Fotó: MTÜ, Kondella Mihály)

koncert | aria hotel budapest | valentin nap | budapest | programajánló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom