Lenyűgöző titkokat rejt ez a hetvenes évekbeli siló

Amikor Cristhoph Kaiser megpillantotta ezt a hetvenes évekbeli, craigslisti silót, először azt gondolhatta, hogy a gabonatárolási gondjai véget is érnek. Aztán némi utánajárás és inuitív pillanat után arra jutott, hogy egy zseniális otthont is létrehozhat belőle.

A ház egy sivatagi környezetben helyezkedik el, amelyet tizenhat mesquite fa vesz körül. A portára bevezető hosszú bejárat azt az illúziót keltheti, mintha csak egy vidéki rezidencián lennénk – pedig az ingatlan az állam fővárosában, Phoenix központjában áll. Az 1955-ben összetákolt arizonai siló belsejét alaposan kipucolták és átalakították, majd a mintegy harminckét négyzetméternyi lakteret roppant hasznosan rendezték be.

„A hagyományos, szögletes bútorok soha nem működtek volna”

– magyarázta Cristoph, aki szerette volna, ha a belső tér tükrözi a siló héjának elegáns íveit, ez pedig egyedi szekrények és bútorok tervezéséhez, illetve megépítéséhez vezetett. Még a tolóajtó is kézműves gyártmány.

Teljesen felszerelt, esztétikailag is pontra tett konyha, nappali és étkezde is található az egykori gabonasilóban, a hajlított üvegajtó pedig elegendő fényben fürdeti a lakást.

Miközben a szerény, hangulatos belső teret egy pazar kis terasz öleli körül,

a fekete fémspirálból készült lépcső az emeleten található hálószobába vezet fel. Kicsi, takarékos, mégis nagyon otthonos. Remekül kivitelezett projekt.

Ez is érdekelhet:

Mintha egy mozgó, gyönyörű műalkotásban lennél ebben a pavilonos házban

Elcsépelt a zen szót használni mindenre, ami szép és nyugis is, de ebben az esetben abszolút ideillő.

gabonasiló | gabona | siló | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom