Már csak pár nap és indul Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására

Közel harminc országból érkező száz feletti kiállítójával, több tízezer nemzetközi látogatójával, kiemelkedő hazai és külföldi művészeti és műtárgypiaci személyiségeket felvonultató mintegy félszáz szakmai és társasági eseményével az Art Market Budapest hagyományos és népszerű eleme az európai művészeti naptárnak, az elmúlt évek kihívásai ellenére megszakítás nélkül eddig tizenkét alkalommal állt a művészetszerető közönség szolgálatára.

Az Art Market Budapest október 19. és 22. között érkezik, és a megszokott gazdagságú művészeti válogatás ezúttal is többek között olyan jelentőségű programokkal egészül ki, mint az Art Photo Budapest, Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására, vagy az Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferencia.

Az Art Market Budapest 2023 kiemelten foglalkozik a roma művészettel: a vásár szervezésében rendezik meg a SHUK.ART nemzetközi roma művészeti fesztivált neves nemzetközi és hazai művészek és intézmények részvételével.

Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra újra Budapest válik Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé: Magyarország leggazdagabb kortárs képző- és fotóművészeti válogatása négy kontinens közel harminc országából mintegy száz kiállító választékát hozza el a közönségnek.

A 13. alkalommal megnyíló nagyszabású művészeti esemény idején és annak helyszínén, a Bálna Budapest épületében tartják Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárát és a négynapos Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferenciát is. Az Art Market Budapest kiállítótereiben és közel félszáz kísérőprogramján ezúttal olyan témák kapnak kiemelt figyelmet, mint kultúránk fenntarthatósága, a művészeti alkotómunkának az ingatlanberuházásokra való kiterjesztése, vagy a digitális kor vizuális kultúránkra gyakorolt hatása.

A művészeti vásárok között a világon elsőként a budapesti seregszemle a kortárs roma művészetet helyezi az esemény fókuszába, és SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál címen gazdag programsorozatot hoz létre. Az Art Market Budapest továbbra is a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó szereplőit felvonultató Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál kiemelt képzőművészeti partnere, és tovább mélyítette együttműködését a 360 Design Budapest dizájnkiállítás kapcsán a Magyar Divat & Design Ügynökséggel annak érdekében, hogy partnereivel együttműködésben hatékonyan fokozza Budapest kulturális turisztikai vonzerejét.

művészet | ajánló | rárlat | kiállítás | bálna budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom