Egy felhőkarcoló méretű aszteroida tart éppen a Föld felé

A NASA földközeli objektumokat figyelő központja szerint az űrkőzet átmérője 210 és 480 méter között van, vagyis a mérete hasonló lehet a New York-i Empire State Buildingéhez.

A 2008-ban felfedezett aszteroidát, melyet a 2008 OS7 névvel jelöltek, a potenciálisan veszélyes kategóriába sorolták, mert 2,7 millió kilométerre megközelíti a Földet, ami aszteroidaléptékkel közelinek számít. A találkozás esélye azonban elenyésző, mert ez így is hétszer nagyobb távolság, mint a Holdé.

Az aszteroida egyébként 962 naponta repül el a Föld mellett, most pénteken várhatóan 15:41-kor kerül hozzánk a legközelebb.

Emellett a hétvégén árom jóval kisebb aszteroida is elsuhan majd mellettünk. Az aszteroidák a Naprendszer kialakulásából visszamaradt kőzetdarabok, amelyek többsége a Mars és a Jupiter közötti kisbolygóövben található.

Bár ez az aszteroida nem fogja elhozni az apokalipszist, ha mégis egyszer beütne a katasztrófa, ezeken a helyeken van esély új életet kezdeni.

(Forrás: Telegraph/Yahoo, képek: Getty Images)

kisbolygó | aszteroida | csillagászat | föld | 2008 OS7

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom