Ausztrália arra kérte a Google-t, vegyen le néhány képet

Méghozzá a kontinens szent hegyét ábrázoló felhasználói fotók közül.

Ausztráliában tavaly zárták le a turistaforgalom elől a hatalmas Ulurut. A Google Mapsen ellenben még rengeteg olyan, felhasználók által feltöltött képre lehet bukkanni, amely a monolitikus szikla tetején készült (köztük egy 2018-as Street View-felvételt is).

Az ausztrál nemzeti parkok felügyelete azzal a kéréssel fordult a legnépszerűbb keresőoldalhoz, hogy távolítsa el a látogatási tilalom előtti felvételeket – mindezt a hegy hagyományos tulajdonosaiként ismert helyi őslakosok, az anangu törzs kérésére.

A szent hely bejárását 2019 végén tiltották meg a turistáknak, miután a törzs tagjai panaszkodtak, hogy a látogatók szemetelnek a szikla tetején, erodálják a felszínét, és szennyezik a közeli vízfelületeket.

A Google képviselője elmondta, tisztában vannak vele, mennyit jelent az anangu törzsnek a Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park, ezért a nemzeti park filmezési és fényképezési szabályzata alapján eltávolították a felhasználók által készített képeket.

A törzs egyébként 1985-ben kapta meg az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkot, azóta mindenféle fórumon harcolnak azért, hogy ne lehessen felmászni rá. Az Alice Springstől 450 kilométerre található szent az UNESCO világörökségi védelmét élvezi.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

monolit | uluru | őslakosok | kérés | fotók

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram