Nyolc ok, amiért mindenkinek fel kell vennie a radarjára a világ legbarátságosabb országát

Az Ausztáliában élők barátságosak, pozitív gondolkodásúak és bizakodva tekintenek az életükre és jövőjükre.

A US News nemrégiben választotta a világ legbarátságosabb országának Ausztráliát, ahol a közösségek általános jólétben élnek, magas az életminőségük és számos kalandban van részük. Összegyűjtöttünk nyolc okot, miért érdemes felfedezni.

1. Ausztráliában fantasztikus strandok és a világ legszebb természeti látnivalói várnak.

2. Tele van gyönyörű nagyvárosokkal, amelyek azonban abszolút élhetők, nem zsúfoltak, piszkosak és stresszesek.

3. A pozitivitás szabályosan átragad az emberre az ausztráloktól, akik szeretik a szabadban, szeretteik körében eltölteni az idejüket, élvezik az ételeket, a jó italokat, és laza légkört alakítanak ki maguk körül.

4. A tengerparton kívül a szigetország belseje is pazar látnivalókat, igazi természeti kincseket rejt, ahol az őslakos kultúra esszenciájával is meg lehet ismerkedni.

5. Ausztráliában rendkívül alacsony a bűnözési ráta, a világ tizenegyedik legbiztonságosabb országaként tartják számon.

6. Híres tengeri rezervátuma a Nagy-korallzátony, aminek felfedezése minden utazás fénypontja lehet.

7. Ausztrália méltán híres borvidéke lenyűgöző természeti környezetet alkot, ami fantasztikus kontrasztot képez a kéklő partszakasszal.

8. A jó borok mellé a világ legjobb, legfrissebb tenger gyümölcsei járnak, amelyekből aztán zseniális fogásokat készítenek a helyi éttermek.

(Fotók: Getty)

ausztrália | legbarátságosabb ország | barátságosság

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Hitetlenkedve nézzük, hogyan takarítják ki a tokiói metrót kétszer egy hónapban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram