Kiderült, mikor és hogyan nyitja meg másfél év után a határait Ausztrália

A távoli kontinensen szinte semmilyen enyhítés nem volt utazási tekintetben, amióta beütött a járvány. Most kiderült, mikor és hogyan lehet végre utazni Ausztráliába és -ból.

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy remélhetőleg idén karácsonykor végre megnyitják a határokat. Dan Tehan, a turizmusért és kereskedelemért felelős miniszter szerint a nyitás újra összehozhatja azokat a barátokat és családokat, akiket elválasztott a járvány.

"Minden ausztrál lakossal együttérzek, akik idén nem tudtak utazni. Ez az egyik oka, amiért mindenkinek be kéne oltatni magát, mivel ez biztosítja, hogy legkésőbb karácsonyra elérjük a nyitáshoz szükséges oltottsági arányt."

Ausztrália úgy határozott, hogy a lakosság nyolcvan százalékának kell oltottnak lennie ahhoz, hogy a nemzetközi ki- és beutazásra vonatkozó jelenlegi korlátozásokat feloldják. Egyelőre a lakosság 48,5 százaléka oltott a 9News szerint, a kormány nagyon szeretné megpörgetni ezt a számot.

Az újranyitást, hasonlóan Európához, Ausztrália is oltási útlevélhez fogja kötni és a jelenleg kötelező, tizennégy napos karantén beutazás után hét napra fogja csökkenteni, melyet nem egy kötelezően kijelölt szálláson, hanem a saját otthonában vagy családnál, barátoknál is eltölthet az, aki frissen érkezett Ausztráliába.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

oltási útlevél | karantén | ausztrália | koronavírus | sydney

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom