Ez az ország júniusig biztosan zárva tart

A járványügyi adatok alakulásával párhuzamosan egymással ellentétes intézkedéseket hoznak az országok. Van, amelyik már enyhíteni tud a szigorú szabályokon, más pedig bezár, az oltási igazolással rendelkezőkre újfent megint más intézkedések érvényesek. De nem Ausztráliában.

Az ausztrál kormány nemrégiben bejelentette, hogy meghosszabbítja az utazási tilalmat 2021. június 17-ig. Az eredeti tilalom március 17-én járt volna le, ám ahogy fogalmaznak: a világ többi része "továbbra is elfogadhatatlan közegészségügyi kockázatot jelent" az országra nézve.

Tájékoztatásuk szerint az utazási tilalom további három hónappal történő meghosszabbításával a lakosság egészségének megőrzését és biztonságát segítik elő.

A tilalom értelmében a legtöbb ausztrál nem hagyhatja el az országot, a nemzetközi kereskedelem pedig továbbra is szigorúan szabályozva marad.

De nemcsak a kiutazás jelent problémát, hanem a külföldön élő ausztrálok hazatérése is. A rendkívül szigorú beutazási intézkedések eredményeként jelenleg közel 40 ezer ember szeretne belépni az országba.

Az ausztrál egészségügyi miniszter hozzátette, hogy amennyiben globálisan javulnak majd a járványügyi statisztikák, a most hozott döntésüket felülvizsgálhatják és módosíthatják az újranyitás dátumát.

Ausztráliában amúgy olyan járatokat indítanak, ahol az utasok nem tudják az úti célt. A repülőtársaság ezzel is a járvány okozta óriási kieséseit próbálja némiképp enyhíteni és fellendíteni a belföldi turizmust. Ez nem az első ilyen húzásuk: elindították a sehova sem tartó járatokat, amilyenre amúgy már Magyarországon is felszállhatsz.

(Fotók: Pixabay)

covid-19 | ausztrália | covid | korlátozások | határzár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom