Szinte minden korlátozó intézkedést visszavonnak Ausztriában

Egy hónapon belül fellélegezhetnek az osztrákok. 

Március ötödikén Ausztria fellélegezhet: a szövetségi kormány mai bejelentése alapján szinte minden óvintézkedést visszavonnak:

a vendéglátóipari egységeket újra mindenki látogathatja és az FFP2-es maszkokat is csak a közösségi közlekedési eszközökön illetve bankban, kórházban és élelmiszerüzletekben kell majd hordani.

Bár Ausztriában is enyhül az omikron okozta ötödik hullám és az osztrák kormány március öttől szinte minden óvintézkedést visszavon, Michael Ludwig, Bécs polgármestere továbbra is óvatosságra int. Az eddig is óvatos Bécs továbbra is ragaszkodik az FFP2-es maszkokhoz és a gasztronómiában is csak fokozatosan vonja vissza az óvintézkedéseket.

Az osztrák fővárosban a legtöbb helyen ezentúl is kötelező marad az orrot és szájat eltakaró FFP2-es maszk viselése és ingyenes marad a tesztelés is. Bécsben érvényben maradnak a vendéglátóipari egységekre vonatkozó korlátozások is.

Bár az éjszakai szórakozóhelyek az osztrák fővárosban is újranyithatnak március ötödike után, de csak oltottak, vagy a betegségen átesettek számára (2G-szabály). A pontos szabályozásról Bécs a következő két hétben fog dönteni.

(Forrás: WH Digital, fotók: Unsplash)

ausztria | járvány | intézkedés | hír | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom