Csak egyszer volt annyi turista Ausztriában, mint most

Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint 2023 májusában az ország szálláshelyein összesen 8,23 millió vendégéjszakát töltöttek.

A koronavírus-járvány előtti szinthez képest 10,3 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma májusban, ez pedig a valaha volt legmagasabb adat. Egyedül 2018. májusában rögzítettek 8,51 millió vendégéjszakát.

Jelentősen, 5,1 millióra nőtt a nem rezidens vendégek által eltöltött éjszakák száma, ami 25,8 százalékos növekedést jelent 2022. májusához képest, 2019 azonos időszakához képest pedig 12,62 százalékkal emelkedett. Ezzel szemben a rezidens vendégek éjszakái kis mértékben csökkentek a tavalyi évhez képest, 2019. májusához viszonyítva azonban 6,7 százalékos növekedést realizáltak.

A német vendégéjszakák száma dinamikus növekedést mutat, 34,6 százalékkal volt magasabb a 2019. májusában tapasztaltnál. Hollandia a második legfontosabb küldőországa Ausztriának, a hollandok által eltöltött vendégéjszakák száma 14,6 százalékkal emelkedett a pandémia előtti időszakhoz képest.

Az ázsiai turisták vendégéjszakáinak száma ugyanakkor meredeken csökkent. Kínából 81,4 százalékkal, Japánból 71,7 százalékkal érkeztek kevesebben.

A tavalyi nyári szezonban összesen 77,89 millió vendégéjszakát regisztráltak Ausztriában. Ebből 53,57 millió külföldi turistákhoz, míg 24,32 millió vendégéjszaka a belföldi vendégekhez kapcsolódott.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

vendégéjszaka | ausztria | adat | turizmus | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom