Több mint 72 millió vendégéjszakát töltöttek el nyáron ebben a szomszédos országban

Ausztria szálláshelyein a vendégéjszakák száma idén májustól szeptemberig meghaladta a 72,3 milliót az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint.

A nyári időszakban Ausztriában 3,9 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisták az előző év azonos időszakához képest. Akkor a mutató nem érte el a hetven milliót sem.

A külföldi vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal nőtt, a belföldi utazók vendégéjszakáiban pedig 2,3 százalékos csökkenés tapasztalható.

A tendencia pedig továbbra is növekvő.

Az osztrákok szeptemberben 12,24 millió vendégéjszakát realizáltak, ami öt százalékos növekedést jelent 2022-höz képest és 1991 óta ez a legmagasabb ilyen jellegű statisztikai adat.

A vendégek nemzetiségét tekintve az adatokból az derül ki, hogy idén szeptemberben a német turisták 1,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el Ausztriában, és ez a szám Svájcban és Lichtensteinben is növekedett.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

turizmus | vendégéjszaka | statisztika | idegenforgalom | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom